Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Анджеліна Джолі проти сексуального насильства у зонах конфліктів

13 червня 2014, 13:07
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 червня 13:07

Зупинити сексуальне насильство під час воєнних конфліктів. Така висока мета саміту в Лондоні, який організували голівудська акторка Анджеліна Джолі та міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ. У межах зібрання показали художній фільм "У краю крові та меду", режисеркою якого була Джолі.

Анджеліна Джолі зняла стрічку "У краю крові та меду", до якої власноруч написала сценарій ще 2011-го. Фільм - про боснійську війну 92-95-го років, коли сто тисяч людей убили, а 20 тисяч жінок постраждали від сексуального насильства. Два роки тому, після перегляду цієї картини, міністрові закордонних справ Великої Британії спала на думку ідея розпочати спільну з акторкою компанію. 

Вільям Гейг, міністр закордонних справ Великої Британії:

- Без цього фільму, можливо, ми б ніколи не започаткували ініціативу проти сексуального насильства. І саміту не було б. Саме стрічка "У краю крові та меду" підштовхнула мене до співпраці з Анджеліною й участі в боротьбі з ґвалтуванням під час воєнних конфліктів. Я дуже вдячний акторці. За ці два роки моє захоплення її роботою ще більше зросло. У неї є сила говорити до всього світу, поліпшувати поінформованість людей, змінювати їхні погляди.

Щоб підбити підсумки дворічної роботи, Джолі та Гейґ скликали в Лондоні чотириденний саміт, присвячений проблемам жінок, котрі постраждали під час воєнних конфліктів. З'їхалися більше тисячі міністрів, високопосадовців та активістів зі ста п'ятдесяти країн. Акторка й дипломат пишаються своїми досягненнями: 141 держава підписала декларацію, що зобов'язує покінчити з таким насильством. Проте вони розуміють: у багатьох випадках цю проблему просто замовчують або заперечують.

Анджеліна Джолі, голівудська акторка:

- Я сподіваюся, що коли люди дивитимуться цей фільм, думатимуть про Сирію. Неймовірно, але через майже двадцять років після блокади Сараєва ми бачимо, облоги та бомбування міст Гомса й Галепа. Дев'ять мільйонів сирійців змушені покинути свої домівки, три мільйони біженців - за кордоном. І в кожного з них - власна історія втрат, голоду та зґвалтувань. Тож головна ідея цього саміту - згуртувати людей, котрі бажають побороти це лихо.

У своїй емоційній промові на відкритті форуму зірка наголосила на тому, що зґвалтування - це зброя війни. Анджеліна переконана: міжнародна спільнота має виявити рішучість і боротися до кінця з сексуальними злочинами. Загалом акторка провадить гуманітарну діяльність з 2001-го, відколи стала послом доброї волі в управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців. І на власні очі побачила наслідки тривалої громадянської війни у Сьєра-Леоне. Тоді зґвалтували щонайменше 60 тисяч жінок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.