Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Терористи та диверсанти свідчать в СБУ

17 червня 2014, 20:47
Дата ефіру/події: Вівторок, 17 червня 20:47

У Києві схопили диверсанта, який хотів підірвати водосховище й електромережу. Служба безпеки затримала бандита на вокзалі. Він зізнався, що терактами у столиці повинен був відволікти увагу від Сходу України.

Диверсанта спіймали в Києві на вокзалі. Це один з активних учасників терористичної організації, так званої Донецької народної республіки. Його позивний "Сєвєр", він мешканець Донеччини і спільник російського ватажка Ігора Безлера, на прізвисько Біс. Для чого прибув до столиці, підозрюваний розповів працівникам СБУ. Каже, отримав завдання - влаштувати кілька терактів. Зокрема, висадити в повітря водосховище та електромережу. Для диверсанта це звична справа - адже він спеціалізується на вибухотехніці, так, разом з бойовиками брав участь у мінуванні різних об'єктів у Донецькій області.

Марина Остапенко, речниця Служби безпеки України:

- Службою безпеки він був затриманий, він зараз знаходиться в Києві, з ним проводять відповідні слідчі дії, він дає покази, зізнання. Під час затримання в цього чоловіка було вилучено 100 тисяч гривень, а також зброю, гранати, набої до неї.

Схопили диверсантів і у Краматорську. Там СБУ разом з військовиками спіймали п'ятьох бандитів, котрі обстріляли українських армійців. Один із нападників - 21-річний росіянин, курсант Краснодарського вищого авіаційного училища. Він розповів, що прибув на Схід, аби заробити грошей. Під час затримання у бойовика вилучили стрілецьку зброю та сім тисяч гривень.

- Я Крылов Николай Евгениевич, 19 декабря 93-го года рождения, уроженец города Курска. Увидел в интернете рекламу о наборе добровольцев для участия в боевых действиях на стороне ДНР, после чего по телефону я позвонил координатору, который пообещал мне тысячу долларов в день для участия в боевых действиях и дал инструкции на первое время.

Російських бойовиків гамували й поблизу Слов'янська. Там двоє мешканців Федерації, п'яні як чіп, кинулися обстрілювати український блокпост. Та дістали вогонь у відповідь.

Марина Остапенко, речниця Служби безпеки України:

- Будучи у стані алкогольного спяніння, скажемо так, у повному бойовому знарядді, зі зброєю вирішили здійснити напад на блокпост, відкрили стрілянину, в результаті чого самі були поранені, одного з нападників було вбито і один був затриманий.

- Уроженец России, Рязанской области, приехал в Украину приблизительно полтора месяца назад, завербовал ..., предлагал мне деньги в раз мере тысячи долларов выплачивать в две неделеи, он сказал, что придерся убивать украинских солдат.

Диверсантів на Сході ловлять щодня. Всі вони мають зброю й немалі гроші з собою. В українській спецслужбі переконують - саме банкноти спонукають цих чоловіків вбивати українських солдатів. Натомість тепер кожному із затриманих доведеться відповідати за цілим букетом статей - серед яких тероризм і шпигунство.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
"Говорит, получил задание - устроить несколько терактов. В частности, взорвать водохранилище и электросеть."--- не многовато ли для одного человека ? Тут целая группа спецназ нужна.))
ррр 20.06.2014, 08:48 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.