Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Гаряча пора у правоохоронців - коноплі та мак у розквіті

20 червня 2014, 23:07
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 червня 23:07

Наркокартель на Хмельниччині, плантація конопель на Вінничині та опійні маки на Київщині. Правоохоронці провадять боротьбу з незаконним обігом наркотиків. І щодня виявляють нові злочини.

Справжній наркокартель накрили хмельницькі правоохоронці. Дев'ятеро злочинців самі виготовляли і збували дурман. Діяли й на території Рівненської області. Міліція зафіксувала одинадцять фактів продажу метамфетаміну, метадону й марихуани. Торгівці віком від 23-ох до 30 років. Деякі з них раніше засуджені за аналогічні злочини. Під час обшуків в оселях ділків оперативники виявили лабораторію, а також вже готове зілля.

Володимир Рейман, керівник відділу УМВС України у Хмельницькій області:

- Шестеро осіб арештовано, одна особа знаходиться під домашнім арештом, відносно інших учасників найближчим часом буде вибрано міру запобіжного заходу.

На величезну плантацію конопель площею сорок гектарів натрапили правоохоронці на Вінничині. Десять тисяч рослин заввишки півтора-два метри буяли на території сільгосппідприємства. Його керівництво про духмяне поле - ні сном, ні духом, кажуть, самонасіялося. Попри те, власникові ділянки доведеться відповідати перед законом за адміністративне правопорушення.

Дмитро Іванченко, в.о. керівника Томашпільського РВ міліції:

- На території Томасівської селищної ради є велике поле в районі отстойніков, де виявлена велика кількість конопель. Відповідно до чинного законодавства повністю ліквідується посів, приймається рішення про подальше комісійне його знищення представниками СБУ й іншими, це все буде знищено шляхом спалювання.

А на Київщині на вирощуванні опійного маку спіймалася пенсіонерка. На ділянці у шістдесятидворічної жіночки росли 322 снодійні кущі. Були вони повсюди - на городі, в парнику, біля хати.

Віталія Грохольська, помічник керівника Києво-Святошинського РВ міліції:

- Як пояснила правоохоронцям місцева мешканка, вона усвідомлювала, що за це передбачена кримінальна відповідальність, але так їй хотілося домашніх пиріжків з маком, що вона наважилася на цей крок.

Утім, поласувати смачнючими пиріжками господині не доведеться. Натомість за незаконний посів маку пенсіонерку притягнуть до відповідальності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.