Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під Харковом впав та згорів гвинтокрил рятувальників

23 червня 2014, 22:09
Дата ефіру/події: Понеділок, 23 червня 22:09

Гелікоптер зазнав аварії в суботу на Харківщині. Троє членів екіпажу загинули. Пошуки зниклого з радарів борту тривали майже добу. Заважала злива, та ще й ґвинтокрил упав у ліс. Виявили його поблизу селища Лизогубівки.

МІ-8 належав рятувальній службі, він летів у зону антитерористичної операції на Донбасі, на борту був гуманітарний вантаж - переважно харчові продукти.

Дмитро Куразаєв, заступник керівника спецміліції ГУ МВС у Харківській області:

- При перелете из города Нежин Черниговской области на Чугуевский аэродром была потеряна связь с вертолетом МИ-8 бортовой номер 29 Министерства по чрезвычайным ситуациям.

Борт зник з радарів приблизно о 10-й ранку. Місце аварії шукали майже добу. Гелікоптер звалився в лісові хащі, дістатися туди рятувальникам було непросто.
Мешканці селища Лизогубівки, неподалік якого сталося лихо, бачили в небі ґвинтокрила з аварійними вогнями, навіть роздивилися дим. Проте гуркоту падіння не чули.

Алина Соломатина, свідок:

- Рисовала сидела, видела - вертолет летел. Я думала, что он просто дымится. И сзади горели лампочки красные. Он ехал вот так - с поля, как из Змиева ехал, светился. И поехал туда. Я думала, он просто едет, светится.

Юрій Соломатин, свідок:

- Вертолет летел, с дымом. Что-то дым дымился. А потом, утром, узнали, что упал вертолет точно.

Після падіння борт загорівся. З трьох членів екіпажу не вижив ніхто. Усі вони були співробітниками служби з надзвичайних ситуацій.

Дмитро Куразаєв, заступник керівника спецміліції ГУ МВС у Харківській області:

- Осмотром были выявлены трупы 3 членов экипажа, которые, по предварительным данным, погибли в результате падения вертолета и дальнейшего возгорания. Вещественные доказательства с помощью спецтехники МЧС были изъяты и направлены на экспертизу. Бортовые самопишущие устройства также были обнаружены и изъяты, в настоящее время проводится экспертная оценка их данных.

Внаслідок аварії від гелікоптера залишилися кілька вантажівок обгорілого брухту. Уламки ретельно зібрали та доправили на експертизу, яка має визначити причину надзвичайної пригоди.

Ігор Балута, голова Харківської обласної державної адміністрації:

- Он был с полными баками, и там довольно серьезное термоповреждение. И судить о чем-то четко сейчас нет возможности. Перед вашим приходом я еще раз поинтересовался у экспертов, есть ли у них на сегодняшний момент четкий ответ на вопрос, что произошло - ответа нет. Мне обещали, что он появится завтра. Версии есть две. Теракт это или же просто техническая неисправность машины.

Люди, які бачили останні хвилини польоту гелікоптера, розповідають: він димів ще до падіння. І летів досить низько над землею, то ж свідки припускають, що просто зачепився за дерева. Проте слідство поки що не відкинуло версії навмисного пошкодження ґвинтокрила.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.