Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київрада не виділяє грошей на "нічийних" небіжчиків, морги перевантажені

25 червня 2014, 00:10
Дата ефіру/події: Середа, 25 червня 00:10

Десятки небіжчиків, антисанітарія й загроза епідемії. Столичні морги переповнені трупами безхатьків, невідомих осіб і тих, кого не можуть поховати близькі через брак коштів. Холодильники не розраховані на таку кількість мертвих. Натомість київська влада не має грошей на поховання.

Ще днями поряд з моргом №2, що на вулиці Петра Запорожця, неможливо було довго стояти. Його переповнювали тіла небіжчиків, котрих нікому ховати. Холодильних камер не вистачало, а тому зберегти трупи в належному вигляді в літню спеку було просто неможливо. Їх все-таки похоронили, коштом небайдужих.

Євген Сухий, представник приватної ритуальної фірми:

- Было принято решение самостоятельно это сделать, три фирмы частные организовались. Сорок тел было захоронено и три тела были кремированы.

Проблема з похованням невідомих, безхатьків і тих, від кого відмовилися родичі, виникла ще на початку року. Та катастрофічного масштабу набула за останній місяць. Річ у тім, що в міській раді грошей на звичну процедуру для таких категорій людей - немає.

Михайло Кутищев, перший заступник керівника ГУ ритуальних послуг м. Києва:

- В прошлом году депутаты Киеврады не выделили деньги и не предусмотрели бюджет. Это всего-навсего 800 тысяч на год.

І якщо морг №2 вдалося звільнити й дати там лад, то трупарня на Оранжерейній переповнена. У ній - 60 холодильних камер. Тіл - значно більше.

Андрій Заграбський, в.о. завідувача відділу експертизи трупів моргу №1 м. Києва:

- На сегодняшний день в морге находится 59 тел умерших, которых родственники не могут похоронить. И 33 еще тел плюс к этим 59, которые умерли недавно и поступили за два дня последние. 

Співробітники зізнаються: з таким зіткнулися вперше за останні двадцять років. Працювати в цих умовах неможливо.

Андрій Заграбський, в.о. завідувача відділу експертизи трупів моргу №1 м. Києва:

- Размножаются микробы и насекомые, и так далее. Одеваем спецодежду, но это обычный хлопковый халат и марлевая повзяка, шапочка и резиновые перчатки.

Юрій Білоусов, представник уповноваженого Верховної ради з прав людини:

- Основная вместимость, это холодильники, которые позволяют правильно сохранять тело, но в связи с тем, что их было значительно больше, холодильники не справлялись. И начался процесс разложения со всеми вытекающими.

Через переповненість моргів столиці загрожує епідемія, працівники трупарень першими можуть стати жертвами антисанітарії. В головному ж управлінні ритуальних послуг запевняють: ближчими днями поховають сорок людей.

Михайло Кутищев, перший заступник керівника ГУ ритуальних послуг м. Києва:

- Мы похороним за счет хозяйственной деятельности наших предприятий - это спецкомбинаты и крематории.

Що ж робити з іншими покинутими небіжчиками, яких щодня більшає - поки невідомо. Надія лише на сесію Київради, що відбудеться 5 липня. Лише тоді можна буде внести поправки до бюджету й зрештою знайти кошти, щоб поховати людей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Дохозяйствовались! Идиоты!
Наталья 04.01.2022, 16:42 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.