Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українські бронежилети визнані кращими за іноземні

25 червня 2014, 01:35
Дата ефіру/події: Середа, 25 червня 01:35

З наукової лабораторії - під справжні кулі. На стрільбищі в Київській області випробовували українські бронежилети. Вітчизняний захист виявився надійнішим та ще й дешевшим за іноземні аналоги. Тож до кінця липня забезпечити ним планують усіх вояків.

Історії про українських вояків, що їдуть в зону АТО без жодного захисту, вже стали мало не традиційними. Та в Міністерстві оборони мають намір все кардинально змінити. Найліпше вітчизняне спорядження, яке вже доправили на Схід, тестували перед десятками телекамер на полігоні в Київській області. І є чим похвалитися.

Микола Стельмах, експерт:

- Те, що розроблено на підприємстві, воно просто немає в деяких аналогів даже в світі. Ота бронепластина, яка представлена зараз в бронежилеті, ви подивіться. Аналогів такого у світі немає! З вагою 2 кг 800 грм вона витримує до 25 пострілів. Більше просто не стріляли.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Представники виробника запевняють: їхній бронежилет Темп 3000 захистить вояка від куль з пістолета Макарова, автомата Калашникова та снайперської гвинтівки Драгунова. Перевіримо це в реальних умовах.

У руках бійця автомат Калашникова. Відстань 20 метрів. 3 постріли. Усі в очікуванні. Та військовий експерт розвіює сумніви. На захисній пластині ледь видно цятки від куль.

- Пуля, когда попадает в бронепластину, ее стальной сердечник крошится не мелкие элементы.

Це надійний щит і від пістолета  Макарова. М'який кевларовий шар бронежилета вловлює всі кулі. І тут без нарікань. На вмовляння журналістів військові гатять у пластину не поодинокими пострілами, а чергами.

- Попаданий восемь - все живо и здорово.

- Это шикарно, действительно шикарно. Это высокие технологии, сделано в Украине.

Експерти кажуть - далеко не всі бронежилети такої якості. Адже нині захист можна придбати навіть на базарі. Та чи вбереже він свого власника від кулі - ніхто гарантувати не береться.

- Бронепластина неизвестного поставщика. У вас на глазах вытащили из чужого бронежилета ее. Я не могу коментировать творения рук халтурщиков. Я не знаю, что это. Это сталь или для лопаты была, или для лемеха. Я не знаю, для чего эта сталь была разработана.

До зони бойових дій на Сході України доправлено вже 5000 висококласних бронежилетів. Представники Міноборони запевняють - до кінця липня забезпечать захистом 100% вояків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.