Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Киянин з рушницею проти Київміськбуду - чия візьме?

25 червня 2014, 23:09
Дата ефіру/події: Середа, 25 червня 23:09

З рушниці - по будівельниках. Київський пенсіонер обстріляв будмайданчик. Принаймні, так стверджують робітники. Сам же бешкетник запевняє: зброї до рук не брав. Хоча із забудовниками таки бореться, бо хвилюється за свою двоповерхівку, розташовану поряд із будівництвом.

Киянин Юрій Руголь журналістів зустрічає емоційно. Чоловік розповідає: поряд з його будиночком, якому понад сто років, зводять висотку. А маленька двоповерхівка від такого масштабного будівництва тріщить.

Юрій Руголь, мешканець м. Києва:

- Ось дивіться, оці тріщини, які руйнуються. Ось коли вони зявилися - вони з'явилися, коли будували будинок ось цей.

Одарка Руголь, мешканка м. Києва:

- В цьому будинку немає фундаменту, це будувалось укріплення для нього і ось, коли вони почали рити котлован і будувати цей будинок, отакі трещині пошли.

Його оселя, каже чоловік, пам'ятка архітектури, а робітники на це не зважають. І зводять багатоповерхівку, порушуючи всі норми. Біля старого будинку вирили глибокий котлован.

- Оце зверху, оце все летит нам на голову, каски, все це летить. Ми тут не можем жить, коли вони риють, в мене діти й жінка вибігли, двічі брали документи й вибігали з дому.

У будівельників своя правда. Кажуть, на роботи мають всі документи, й навіть підпис нині невдоволеного мешканця. Мовляв, кілька років тому він дав згоду на спорудження багатоповерхівки, а тепер влаштовує скандал.

- Такий був документ нарисований, потримайте, і ось його підпис, ось, от наш будинок є, от ділянка на відпочинок, ось будинок і ось його підпис!

- Тобто він погоджувався?

- Так.

- То підроблений підпис, я ж вам сказав, він ніякого відношення до нас не має.

Будівельники стверджують: останнім часом пенсіонер виробляє казна що. Так, сьогодні стріляв по техніці з мисливської рушниці.

Юрій Добужинський, керівник служби безпеки Київміськбуду:

- А з чого він стріляв? 

- С охотничьей двухстволки.

- А куди потрапив?

- Попал в забор, приезжала оперативная группа, сделала срез забора, там где были отметины от дроби, и рядом с тракотором, тракторист убежал, испугался. Две недели назад он тоже стрелял.

Біля висотки гуртується кілька десятків молодиків спортивної статури. Вони зазначають: приїхали сюди, щоб захистити будівельників від агресивного пенсіонера.

Анатолій Шпонарський, мешканець м. Києва:  

- Мы против деда, он стреляет, он ложиться не дает, строить, это был его участок земли, ему за этот участок дали жилой 450 м территории, плюс 700 нежилой, пять квартир на Троещине, шоб это строилось.

Будівельники також твердять: чоловікові за сусідство багатоповерхівки запропонували чимало вигод - та йому й цього мало. Врешті на скандальний майданчик приїжджає представник власників ділянки. І стверджує: конфлікт із пенсіонером владнає мирним способом.

Степан Кударенко, віце-президент з юридичних питань Київміськбуду:

- Будівництво, яке здійснює Київміськбуд - здійснює з дотриманням всіх норм, які передбачаються законодавством. Я зараз прибув на об'єкт, щоб мирним шляхом врегулювати це питання, я думаю,у нас це вийде.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.