Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкасах охочий до кагору сплюндрував церкву

25 червня 2014, 23:44
Дата ефіру/події: Середа, 25 червня 23:44

Босий і з пляшкою кагору в руках. Такого грабіжника в черкаському храмі вранці затримала міліція. Украсти цінні речі він не встиг, а ось у церкві за ніч бешкету - суцільний розгардіяш. Настоятель у розпачі: вони й до того, каже, бідували. Яким коштом тепер давати лад - і гадки не має. 

Розтрощений іконостас, перевернуті свічники, зірвані образи. Такий бедлам у своєму храмі вранці побачив настоятель. Бешкетника, що хазяйнував у церкві всю ніч, першими помітили люди, котрі мешкають неподалік. 

Отець Назарій, настоятель Храму Покрови:

- На початку десятої мені подзвонили сусіди і сказали, що тут ходить якась особа у церковному одязі, неправильно одягненому. І тягає речі.

Отець Назарій одразу викликав міліцію. Правоохоронці заскочили вандала на місці злочину. Босий і з пляшкою кагору, зайда розповів - до храму потрапив через вікно. Та затято запевняв, що не бешкетував.

Затриманий:

- Я тільки прийшов і напився кагору, і все. Я не знаю, хто чинив розбій. Я не розбійник.

Навіщо охочий до вина сплюндрував церкву - з'ясовує міліція. Підозрюваному інкримінують крадіжку. За це загрожує від трьох до шести років за ґратами.

Дмитро Грищенко, керівник прес-служби Черкаського УМВС України:

- Висновку експертизи ще немає, але візуально видно було, що він в стані алкогольного чи іншого сп'яніння. Також перевіряється інформація щодо причетності до проникнення інших осіб.

А настроятель храму бідкається - збитків завдано на десятки тисяч гривень. І відбудувати церкву, що платить непомірну орендну плату, навряд чи вдасться.

Отець Назарій, настоятель Храму Покрови:

- Треба гроші. Наймати майстрів. Цей іконостас робився в Херсоні. Приїздили майстри. Треба викликати. Бо тут має одна й та сама рука робить. Ой, не знаю…

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.