Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кияни не зважають на заборону купатися у водоймах

25 червня 2014, 23:59
Дата ефіру/події: Середа, 25 червня 23:59

Засмагати можна, а ось пірнати у воду - не варто. Столичні санітари заборонили купатися на 3 популярних пляжах. Та містяни на таблички з попередженнями про небезпеку не зважають.

Навіть посеред робочого тижня на столичних пляжах людно. У кожного киянина свої уподобання: хто полюбляє відпочивати в гамірному Гідропарку, а хто обирає тихі озера поблизу житлових масивів. Комунальники ж застерігають - дати лад всім міським узбережжям просто нереально - бракує коштів. Тож цьогоріч купатися можна не всюди.

Олександр Кравчук, в.о. керівника Державної санепідемслужби України:

- З 11 пляжів, які взагалі працюють у м. Києві, лише пляж Тельбін не має на сьогодні санітарного паспорту і не відкритий офіційно. І заборонене купання ще на 2 озерних пляжах, розташованих в Оболонському районі - це Вербний, на озері Вербне, та в Пущі водиці. Через те, що ми встановили невідповідність води санітарно-гігієнічним нормативам. Тепер чекаємо, поки аналізи прийдуть у норму, і тоді вже приймемо рішення. Чи можна там купатися, у цих водоймах, чи ні.

Та санепідеміологи зазначають - ніхто не може заборонити містянам відпочивати й засмагати на берегах водойм, навіть там, де купатися заборонено. Адже в таку спеку неможливо стриматися, й хочеться пірнути у прохолодну воду - байдуже, що не можна.

Ніна, мешканка м. Києва:

- Сколько купались, никогда проблем не было, абсолютно. Желательно нам водичку вот эту починить, чтоб была, и будет вообще хорошо.

Та й відпочивальники попередженням на табличках вірять неохоче. Ярослава відпочиває на озері Вербному вже не перший рік. 

Ярослава, мешканка м. Києва:

- Постоянно приходим, плаваем, отдыхаем. Оно очень чистое. У нас тут родники, и считаю, что оно одно из красивейших мест нашего города.

Жінка з подивом дізналася від нас, що цьогоріч тут поки купатися не можна. Каже - до місця відпочинку є зауваги, але не критичні.

Ярослава, мешканка м. Києва:

- Туалетов побольше, потому что когда массово люди приезжают, тут, естественно, не так чисто, как хотелось бы. Хотелось бы, чтобы песочек был чистый, чтобы его хотя бы каждый год обновляли. Чтобы убирали тут получше, чтобы были раздевалки, кабинки.

Хоча пляж офіційно не працює, тут все одно чергує і лікар-санітар. Він стверджує - вода не забруднена.

Іван Новоселов, медпрацівник:

- Никогда ко мне не приходили ни с кишечными, ни с другими заболеваниями, не было ни разу. Обратились бы, никогда не обращаются. Это чистое озеро.

Лікар стверджує - проблема в іншому.

Іван Новоселов, медпрацівник:

- У нас нет биотуалетов, они стоят 2 года, никто не хочет подключить, нужно подключить. Там тем более есть система подключения.

Комунальники кажуть: заборонено купатися на пляжах - тимчасово. І ближчим часом місця відпочинку впорядкують згідно з вимогами санепідеміологів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.