Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сході терористи, попри перемир'я, атакують сили АТО

27 червня 2014, 20:39
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 червня 20:39

Пекельна ніч - на Донеччині. Масованим атакам бойовики піддали українських армійців у центрі й на півночі області. Терористи знищили блокпост військових поблизу Краматорська, захопили частину Національної гвардії в середмісті Донецька, розбомбили контрольно-перепускні пункти танкового підрозділу в Артемівську й обстріляли бійців у Парасковіївці.

Мажорний фінал перемир'я. У Слов'янську група терористів за підтримки танка й БТРа напали на блокпости українських військових, розташовані на північно-західній околиці міста. Внаслідок тривалого бою армійці підбили танка, на якому бандити спробували прорватися. Один нацгвардієць першого резервного батальйону загинув, двоє поранені.

***
ГАряче було й у Донецьку. Продовж 7 годин точився бій навколо частини Національної гвардії, що розташована поблизу базару "Маяк". Атаку на військових бандити розпочали приблизно о 6 вечора. Після першої спроби з терористами намагався домовитися керівник донецької міліції Юрій Седнєв. Утім - марно, і невдовзі місто сколихнули кілька потужних вибухів.

Гвардійці тримали оборону до останнього патрона. Втім, їм таки довелося покинути частину. Її командир нині в полоні бойовиків.

***
І вже вранці терористи обстріляли КПП військової частини в селі Парасковіївка, яка охороняє склади зброї в соляній шахті. Вогонь відкрили з танка. Один армієць контужений, зруйновано вхід на територію, арсенал - під українським контролем. Далі озброєні гастролери рушили в Артемівськ. Там атакували танкову резервну бригаду після п'ятої ранку. Було чути постріли з гранатомета й важкої бронетехніки з боку вулиці Чайковського та приватного сектору. Зруйновано паркан і дві будівлі на території частини. Та українські військові вистояли.

- Сегодня было нападение на воинскую часть №2730. Вот пробита газовая труба. Пытались с танка Т-64 силы Донецкой народной республики и ополченцами, РПГ и танками развалить воинскую часть. Таким образом ДНР показало, что они не поддерживают пакт перемирия. Со стороны военнослужащих не был открыт первыми огонь. После атаки танка были приняты меры на его остановку. Ничего не получилось - танк скрылся. Силами 3 полка специального назначения Кировограда и 80 аэромобильной бригады был дан отпор. Слава Богу, всі живі та здорові. Таким образом хочемо передати привіт ДНРам і сказати, що ніколи ми не здамося!

Внаслідок бою в житлових будинках поряд деінде розбиті шибки, зруйновані лінії електропередач. Відомо про двох загиблих городян, які випадково потрапили в зону обстрілу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
"разбомбили контрольно-пропускные пункты танкового подразделения в Артемовске"--- у ДНР авиация появилась ?
ррр 02.07.2014, 08:46 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.