Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінниччині 13-річний підліток зруйнував два десятки надгробків

1 липня 2014, 21:15
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 липня 21:15

Кримінальні розваги 13-річного хлопчини на Вінниччині. Підліток розбив два десятки надгробків і навіть капличку. Свої дії малолітній вандал пояснив просто: лють зігнав на пам'ятниках, бо посварився з братом.

Пенсіонерка Раїса Гордіївна не може стримати сліз біля могил рідних людей. Каже, два пам'ятники, на які вона довго збирала гроші зі скромної пенсії, розбиті вщент.

Раїса Гордіївна, постраждала:

- Я в п’ятницю прийшла - подивилася, наплакалася, та й пішла звідси. Нє, на моєй пам’яті ще таких збитків не було.

Загалом вандал серед білого дня сплюндрував 22 надгробки й капличку. Шоковані селяни вимагали знайти 1 покарати винного. Хотіли навіть провести його коридором ганьби. Та коли дізналися ім'я бешкетника - отетеріли. Могили на цвинтарі руйнував 13-річний підліток.

Наталя Дорощук, Великоростівський сільський голова:

- Ні в кого з людей в селі не було такої думки, що це дитина!

Вандала випадково викрив місцевий дільничний. Він вирішив перевірити хлопця, бо неодноразово затримував його за дрібні крадіжки. Здогадки справдилися, коли міліціянт завітав на подвір'я підлітка. Побачивши правоохоронця, парубчак почав тікати. Свої дії пояснив просто - мовляв зігнав злість на надгробках, бо посварився з братом. Напередодні родина збирала черешні неподалік кладовища, й хлопці погиркалися.

Мати хлопця, яка працює фельдшером, запевняє, що відшкодує всі збитки за розтрощені сином пам'ятники.

Мати зловмисника:

- Буду просити, буду старатися. Не знаю, крєдіт брати і возмєщати все те, що він наробив.

За фактом наруги над могилами правоохоронці розпочали кримінальне провадження. За такий злочин передбачено ув'язнення до трьох років. Щоправда, щодо вандала буде вжито лише примусових заходів виховного впливу, бо ж малолітній.

Віталій Гецко, в. о. керівник Оратівського РВ міліції:

- В зв’язку з тим, що особа не досягла віку кримінальної відповідальності справа відносно нього буде закрита, можливо із застосуванням заходів виховного характеру.

 

 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.