Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В результаті теракту в Нігерії загинули 50 людей

1 липня 2014, 21:45
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 липня 21:45

Черговий кривавий теракт у Нігерії у місті Майдогурі - висадило у повітря базар. Більше, як півсотні людей - загинули, десятки - поранені. Бойовики заклали вибухівку у машини з деревиною та вугіллям, а потім здетонували їх дистанційно. Відповідальність за атаку покладають на об'єднання Боко-Харам. Від початку року від діяльності банди загинуло вже до двох тисяч нігерійців.

Півсотні людей, серед яких - діти - на 4 години застрягли на 70метровій висоті на зіпсованій каруселі у США. На атракціоні вийшла з ладу електроніка. Капсула з відвідувачами парку розваг завмерла на велетенській вежі. Зняли бранців рятувальники за допомоги спецспорядження. Жоден з відпочивальників не травмований.

У турецькій Анталії внаслідок лісових пожеж горять готелі. Вогонь перекинулися на узбережну зону, де розташовані більшість туристичних помешкань. Стихія спопелила 5 із них та більше півсотні осель місцевих мешканців. Відомо про щонайменше одного загиблого чоловіка. Зникло кілька городян. Рятувальники посилено патрулюють зону лиха. Поки осередків не локалізували, довелося евакуювати кілька селищ. Нині ситуація контрольована. Родинам, котрі постраждали від полум'я й утратили дах над головою - компенсують збитки.

Щонайменше три десятки міґрантів з Африки загинули внаслідок кораблетрощі в Середземному морі, поблизу італійських берегів. Родини біженців з дітьми переправлялися до Європи в переповненому риболовецькому судні. Плавзасіб затонув неподалік Сицилії. Врятувала берегова охорона з-півтисячі нелеґалів. Від початку так званої арабської весни - Італія стала чи не основним притулком для утікачів. Влада країни закликає Європейський союз та ООН допомогти владнати міґраційну проблему.

У Бельгії через страйк транспортників припинили курсувати потяги. На заклик профспілок залізничників добу не функціонували до вісімдесяти відсотків маршрутів міжміського та міжнародного сполучення. Якщо влада не зважить на вимоги мітинґарів, зокрема - щодо поліпшення умов праці та збільшення зарплат - протестувальники погрожують подальшими виступами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.