Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

З краматорського дитбудинку "Антошка" вивезли 35 дітей

1 липня 2014, 21:30
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 липня 21:30

Їх таки евакуювали. З Краматорського будинку "Антошка" вивезли до Харкова вихованців. Малюки віком від 2-х місяців до 4-х років - переважно сироти, до того ж - потребують особливого догляду: багато з них мають вади розвитку. Про порятунок дітей дивіться в наступному сюжеті.

Вивезти дітей із зони бойових дій було непросто. Як свідчить персонал будинку, бойовики категорично не погоджувалися віддавати малюків до Харкова. Наполягали на евакуації в Росію до Ростова. Погрожували вихователям розправою. Та вихованців таки вдалося забрати з небезпечного місця. 35 сиріт. У багатьох - вроджені або хронічні хвороби.

Це вже поза межами зони АТО, на території Харківської області. Сюди малечу з Краматорського дитячого будинку "Антошка" привозять невеличкими групами, заради безпеки.

Василь Хома, заступник керівника Харківської облдержадміністрації:

- Мы их сейчас везем в Изюм, а из Изюма - в Харьков, в детский дом, чтобы дети содержались в нормальных условиях и были обеспечены соответствующим уходом. Потому что это проблемные детки.

На трасі, на межі з небезпечним Донбасом, на малюків чекають швидкі з медиками й персоналом дитячих будинків. Кожного вихованця обережно передають із рук у руки.

Ігор Балута, керівник Харківської облдержадміністрації:

- Первичный осмотр был прямо здесь, в машинах скорой помощи. Далее в Изюмской районной больнице они были комплексно обследованы.

В Ізюмській районній лікарі - своєрідний перевальний пункт. Тут малюків обстежують, годують, заспокоюють. Вони мають звикнути до нових облич навколо себе, переконатися, що немає небезпеки. Попереду - довгий шлях у Харків.

У Харкові їх прийняли 4 дитячі будинки. Три звичайних і один - спеціалізованний, де виховують малюків із вадами розвитку й тяжкими захворюваннями.

Роман Мараб'ян, керівник спеціалізованого Будинку дитини №1 м. Харкова:

- Мы распределили малышей. Мы подготовили места, подготовили-продумали дополнительное питание, медикаменты. После первичного осмотра я хочу снять шляпу перед коллективом краматорского дома ребенка. Перед главным врачом, перед персоналом. Все дети чистые, все дети ухоженные. У всех глазки хорошие, если так можно сказать о сиротах.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.