Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українська армія пішла у наступ на Донбасі

1 липня 2014, 22:07
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 липня 22:07

В атаку зі всіх боків. Українські силовики пішли в наступ. Після рішення президента поновити на Донбасі антитерористичну операцію, вояки рішуче рушили на бойовиків. Збройні сили завдають авіа та артилерійських ударів. Тим часом, бандити просять армійців створити коридор, аби вийти з оточення. Більше про буремний схід - дивіться далі.

Перемир'я закінчилося. Президент Петро Порошенко дав наказ поновити на Донбасі антитерористичну операцію, тож сили АТО рушили на бойовиків.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Особовий склад сил АТО почали активні дії зі знешкодження та знищення терористичних груп у зоні проведення операції - в результаті поновлення активної фази АТО групи терористів роблять спроби домовлятися з командуванням українських силовиків про створення коридору для переходу на бік сил АТО або беззбройного виходу на територію РФ - це робиться максимально тихо, але факти є і вони набувають все більшого розголосу.

Під щільним вогнем - центр Краматорська. Основний удар припав на вулицю Рум'янцева. У багатьох будинках тут повибивало шибки, деінде пошкоджено стіни. Також під обстріл потрапила маршрутка з пасажирами. Загинуло четверо містян, п'ятьох поранених ушпиталили.

Дужого удару сили АТО завдали по позиціях терористів у Слов'янську. Крім того, колона українських військових натрапила на засідку найманців поблизу селища Брусина. Армійці дали відсіч бандитам. Під час запеклого бою майже цілковито знищена місцева автостанція.

Також унаслідок обстрілу терористами позицій АТО на горі Карачун впала телевізійна вежа.

Важку військову техніку бачили й поблизу Сніжного. Тут бійці почали обстріл позицій терористів на Савур Могилі. Також відомо про запеклий бій, який точиться поблизу селища Карлівки. Дорогу до населеного пункту з боку Донецька перекривають три вантажівки.

Кулеметні черги розбудили мешканців Донецька. Перші постріли городяни почули приблизно о 5 ранку. Вулична канонада була як у центрі, так і на околицях міста.

Приблизно опівдні масованій атаці бойовики піддалися міське й обласне управління міліції.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО:

- Міліціонери Донеччини відповіли вогнем. Внаслідок бою один міліціонер загинув, двоє поранених, три легкопоранених.

Продовжують бандити підривати залізницю. Вибух пролунав на перегоні "Кіндрашівська - Нова" неподалік станції Городньої. Зруйновано 12 метрів полотна. Гуркотіло й у Красному Лимані. Нині, за повідомленням Донецької облдержадміністрації, через початок активної фази АТО на території області, немає транспортного сполучення з кількома містами. Пасажирські автобуси не ходять до Краматорська, Костянтинівки, Дружківки, Слов'янська, Красного Лиману і Святогірська. Також не їдуть у бік Червоноармійська й Добропілля.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.