Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині військові пояснять місцевим, як вони їх захищатимуть

1 липня 2014, 22:29
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 липня 22:29

Гаряче сьогодні й на Луганщині. Там терористи закатували голову "Просвіти" Володимира Семистягу та вкотре влаштували вибух на коліях. На залізниці загуркотіло о 4-й ранку в районі станції Кіндрашівської-Нової. Рух на цій ділянці паралізований. Тим часом, із Луганська вдалося вивезти групу дітей.

У Луганську продовжують вбивати людей. У вівторок стало відомо, що бойовики замордували лідера обласної "Просвіти" шістдесяти чотирирічного Володимира Семистягу. Його викрали 23 червня й тримали в полоні. Викладач мав проблеми з серцем, ввечері 27-го червня стався черговий напад, після чого чоловік помер.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Є вже багато фактів, коли бойовики катують заручників. Так у полоні терористів у захопленій будівлі Луганської облдержадміністрації було закатовано 64 річного історика, голову організації "Просвіта" - Володимира Семистягу.

Мало не загинули внаслідок вибуху українські прикордонники. Під час розвідки на кордоні вояки БТРом наскочили на протитанкову міну. Поранені шестеро бійців.

Андрій Лисенко речник інформаційного центру РНБО України:

- За результатами обстеження прилеглої території саперами ЗС виявлено та знешкоджено ще 9 протитанкових мін.

А в самому Луганську помітили бронетехніку терористів: БТРа, танка, кілька вантажівок. Тим часом українські війська, які контролюють північні райони Луганщини, пішли в народ. Вони спільно з обласними чиновниками вирішили прорвати інформаційну блокаду, яку створили російські медійники й терористи.

Ірина Веригіна, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Будем доходить до каждого человека, чтобы рассказывать, для чего здесь украинская армия и для того, чтобы поднять дух людей. Потому, что когда смотрят российские СМИ возникает определенная паника.

Українські вояки під час зустрічей із мешканцями розповідають про свої основні завдання й заходи для захисту мирного населення від бойовиків.

Володимир Яцентюк, керівник оперативного штабу "Північ":

- Головне - виконати завдання, які стоять перед підрозділами та частинами, які задіяні в АТО і зробити так, щоб в цьому краї був мир. Для цього ми зробимо все, щоб тут не було жодного незаконного банд формування, не було людей, які незаконно носять зброю. Оці завдання виконуємо разом з правоохоронцями тут на Луганщині.

Водночас рятувальники допомогли вивезти за межі обласного центру майже чотири десятки дітей і дорослих.

І вже за три години автобус із біженцями приїхав до безпечного Харкова. 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.