Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донеччині армія взяла під контроль три селища

2 липня 2014, 20:03
Дата ефіру/події: Середа, 2 липня 20:03

 

Військові взяли під контроль населені пункти в Донецькій області, бої на прикордонних перепускних пунктах та більше сотні знищених точок терористів. За останню добу четверо українських бійців загинули від постійних обстрілів. У раді національної безпеки кажуть: з-поміж найманців загиблих - сотні.
За одну добу три населених пункти взяли під контроль українські військові. Закітне, Старий Караван та Друзівка Донецької області оговтуються після запеклих боїв.
Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:
- Населенню що там знаходиться надається уся необхідна гуманітарна допомога вода і подача газу і світла, щоб люди нічого на собі не відчували.
У небі над Донецьком неспокійно. Чотири постріли й підбитий Су-24-й. Під час запланованого обстеження міста бойовики влучили в літака українських військових. Зайнявся двигун. Льотчикові вдалося загасити полум'я, а також знищити позицію, звідки відкрили вогонь. На одному двигуні бомбувальник дістався місця призначення.
Після посадки літак знову зайнявся, екіпаж був евакуйований, а літак потушений пожежними.
Точилися бої й на рубежах з Російською федерацією. Унаслідок мінометного обстрілу перепускного пункту Новоазовськ загинув один прикордонник, вісьмох поранено.
Тим часом Донеччина під загрозою незабезпечення питною водою. Помпову станцію на каналі "Сіверський Донець - Донбас" обстріляли. Загинув 46-ирічний електромонтер. Тяжко поранено одну працівницю. Виведено з ладу все електроустатковання. Систему постачання поновили лише першого липня. І нині Донецький водоканал знову переходить на режим економії.
Олександр Лук'янченко, донецький міський голова:
- Работа канала в 8 часов утра остановлена. Таким образом, мы снова начинаем работать в особом режиме до решения вопроса восстановления и ликвидации аварии. Конечно, ее будет очень сложно ликвидировать потому, что ведутся боевые действия.
Представники антитерористичної операції попереджають: бойовики мінують автодороги. Велику кількість вибухівки бандити забрали з шахт. Лише за добу під час руху підірвалися дві машини, що везли вантаж для військових. Жертв немає. Зараз експерти вживають усіх потрібних заходів із розмінувати шляхів.
Загалом від початку поновлення АТО на сході військові знищили майже 120 точок терористів, також розбито їхній табір. Натомість найманці не припиняють обстрілювали блок-пости, автоколони й позиції українців. У боях за останню добу утратили життя четверо бійців, зокрема один прикордонник. З-поміж бандитів загиблих сотні.
Також у штабі АТО запевняють: бойовики намагаються покинути територію України. Деякі здаються й переходять на бік українців.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.