Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під контроль українских війск перейшли кілька сіл Донецької області

3 липня 2014, 21:36
Дата ефіру/події: Четвер, 3 липня 21:36

За останню добу в Донецькій області українські вояки визволили від найманців кілька населених пунктів, знищили колону терористів і захопили їхній арсенал. Та не минулося й без втрат серед армійців. Від рук бандитів загинув прикордонник. А в самому Донецьку бойовики розстріляли даївців.

Кривавий день у Донецьку. На околиці міста терористи холоднокровно розстріляли патруль даївців. Троє інспекторів загинули, одного у критичному стані ушпиталено. Не вщухали постріли в інших містах області. Лише за останню добу підрозділи АТО визволили від бойовиків кілька населених пунктів.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Взято під контроль населенні пункти Закотне, Райгородок, Резніковка, Райолександрівка у Донецькій області. Невдовзі під контроль українських військових перейде населений пункт Миколаївка. Це дозволить відрізати джерела постачання матеріально-технічних засобів та боєприпасів терористам зі сходу.

Вояки систематично завдають артилерійських і авіаційних ударів по блокпостах та засідках найманців. Прицільним вогнем армійці знищили зенітний комплекс та склад бойових припасів бандитів. На півдні Донеччини сили АТО ліквідували 5 КАМАЗів разом з терористами. Також до рук десантників потрапило чимало зброї.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Підрозділ десантників захопив у бойовиків броньований КамАЗ новітнього зразка. У його причепі було знайдено 33 ящики 20-мм мін, 4 міномети російського виробництва 2С-12, ручний реактивний піхотний вогнемет РПО "Шмель", автоматичний гранатомет АГС - 17, ПТУР, 2 ПЗРК та десятки автоматів. Інший підрозділ десантників в ході добре спланованої операції того ж дня захопив велику кількість стрілецької зброї, яка знаходилася на одній з баз бойовиків.

На жаль, не минулося без жертв серед силовиків. На одному з українських блокпостів загинув військовий. Бандити наблизилися до армійців легковиком з піднятим білим прапором. І раптом відкрили вогонь. У відповідь бійці вбили всіх терористів. А тим часом російські прикордонники закривають свої перепускні пункти, аби найманці не мали змоги повернутися назад. Лише за останні дві доби зачинили Веселовознесенький, Гукове, Куйбишеве і Новошахтинськ. Вночі ж українські військові зафіксували спробу трьохсот бойовиків перетнути державний рубіж. Проте російські бійці відкрили вогонь по терористах.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Це вже не перший випадок, коли найманців, які прибувають з території РФ до України не пропускають у зворотному напрямку під загрозою смерті. Тому командування АТО дає змогу террористам скласти зброю і здатися. Зараз йде операція для того, щоб взяти в кільце бойовиків і не дати їм можливість отримувати постачання. Ця операція йде дуже успішно, вона дуже активна і кількість населених пунктів, яка кожного дня вивільняється від бойовиків зростає, каже про те, що операція наближається до логічного завершення. Це буде обов'язково перемога.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.