Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Військові відбили пункт пропуска "Ізварино" в Донецькій області

3 липня 2014, 21:47
Дата ефіру/події: Четвер, 3 липня 21:47

На Луганщині українські військові захопили установку залпового вогню "Град", з якої напередодні терористи розстріляли Станицю Луганську. Силовики повідомили - що саме з неї бойовики вели вогонь по житлових будинках. Вже ідентифікували шматки реактивних набоїв. Під час атаки загинули 9-ро людей, зокрема 5-річна дитина. Про ситуацію на Луганщині дивіться далі.

Така Станиця Луганська після застосування терористами системи "Град". Кілька пострілів з неї вбили 9-х мешканців і зруйнували 15 приватних житлових будинків. Вибухи пошкодили приміщення районних міліції та суду.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Плани і завдання нашим льотчикам і артилеристам, які їх виконують - вони затверджені і задокументовані, і там очевидно, що Станиця не стояла як ціль, тобто укр. війська - учасники АТО не мали за мету взагалі стріляти у цей бік.

Натиск українських військових змушує бойовиків капітулювати. Адже шляхів для відступу в них фактично не лишається, бо російські прикордонники терористів розстрілюють. Про масове складання зброї найманцями поки не йдеться, проте поодинокі випадки фіксують.

Тим часом у північних районах області, які вже контролюють військові, почала діяти моніторингова місія ОБС'Є. Спершу спостерігачі працювали на території, де хазяйнували терористи, проте після захоплення представників організації заручниками, вирішили більше не ризикувати.

Пол Біду, представник ОБСЄ:

- Дуже багато надходить неправдивої чи спотвореної інформації. Тому ми тут відстежуємо, що відбувається, і інформуємо головний офіс ОБС'Є. У складі місії є представники України та Росії, як членів цієї організації. Головне наше завдання - об'єктивно повідомляти про ситуацію на місці.

Військові відбили в найманців перепускний пункт "Ізварине". І хоча бій навколо триває, адміністративне приміщення вже в руках сил АТО. Відвойований же у терористів міжнародний КПП "Довжанський" вночі бандити знову атакували.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Наприкінці цього обстрілу терористи з метою провокації навмисне зробили кілька мінометних пострілів по пункту пропуску РФ Новошахтинськ. Це вже не перша спроба терористів видати свій обстріл російської території за дії українських військових.

Луганські чиновники вже підрахували: бойові дії в реґіоні руйнуванням підприємств, житлових будинків і приміщень соціальної сфери завдали збитків на півтора мільярда гривень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.