Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Завдяки волонтерам бійці батальйона "Луганськ" отримали нове спорядження

3 липня 2014, 19:28
Дата ефіру/події: Четвер, 3 липня 19:28

Боєздатна армія - спільна справа. На Донбасі, в зоні воєнних дій, сили АТО переходять у наступ. І пропорційно - збільшується активність волонтерів та доброчинців, які утримують і підтримують військових. "Цивільні", хто не може взяти зброю та стати до лав батальйонів, роблять свій внесок в інший спосіб: екіпірують бійців, дбають про їхній побут та харчування.

Боєць батальйону "Луганськ" приміряє новенький бронежилет. За кілька місяців служби військовики вже звикли до дискомфорту і сприймають спартанскі умови як належне. "Це війна" - філософськи відповідають на питання, чи важко триматись. Фізичне навантаження витримувати легше, ніж психологічне.

Артем, командир батальйону "Луганськ":

- Когда идет наш боец с автоматом, еще и с подствольным гранатометом, а еще если помимо автомата и гранатомета у него есть РПГ… И вот он идет с магазинами, в каске стальной, весь одетый такой. Очень трудно. Они приходят - с ног валятся. Довольно трудно, очень трудно нашим бойцам выдерживать в 20-килограммовых бронежилетах по 12-13 часов.

Розташувався батальйон Луганськ - у містечку Сватовому. Будівлю колишньої гімназії бійцям "надали в користування". Облаштувавшись, військовики зацікавились її історією. Стало відомо, що це не просто школа, а споруда з біографією.

Артем, командир батальйону "Луганськ":

- При царе это была жандармерия. При немцах. Потом, когда пришли (большевики), после жандармерии - это было НКВД. После НКВД, когда немцы пришли - это было Гестапо. Потом - налоговая и такие мероприятия.

Сьогодні ж тут бійці розвантажують машину з "останніми надходженнями": 70 комплектів бронежилетів і 50 касок. Сучасні, технологічні, зручні та надійні. Це - подарунок від громадської організації, що активно допомагає українським воякам і переселенцям з буремного сходу.

Сергій Шахов, громадський діяч:

- Сердце обливается кровью, когда наши, украинские ребята, не важно, на каком языке они говорят - на русском или на украинском, защищая нашу Луганскую, Донецкую области, нашу украинскую землю, могут погибнуть только от того, что какой-то генерал когда-то распродал бронежилеты. Сегодня в армии бронежилетов не хватает, не хватает касок, вообще практически нет амуниции.

Допомагати й підтримувати армію - справа "тилу". Активісти зазначають - якщо він буде міцним - бойові підрозділи даватимуть результат, і на Схід України швидше повернеться мир.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.