Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 19 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині журналістів навчили користуватись зброєю

3 липня 2014, 21:59
Дата ефіру/події: Четвер, 3 липня 21:59

Тим часом на Київщині журналістів навчали вправлятися зі зброєю. Автомати Калашникова, пістолети, їхнє складання та розбирання й врешті-решт влучення в ціль. Правоохоронці провели вишкіл для представників засобів масової інформації. Кажуть: навички можуть знадобитися в зоні АТО.

Здивовані обличчя, розгубленість та намагання хоча б щось зрозуміти. Міліціянти розповідають журналістам про види зброї, її силу та правила користування. Юліана все запам'ятовує. Каже: може знадобитися.

Юліанна Скибицька, журналістка:

- Когда мы ехали сюда, нам говорили, что с этических соображений нам это не нужно. наше оружие все-таки фотоаппарат ручка, компьютер и так далее. Но кто бы знал, что будут такие события. Поэтому, однозначно надо это уметь!

Інструктаж з розбирання та складання автомата Калашникова, пістолета Макарова й українського Форта. Врешті-решт дівчина вперше до рук бере зброю.

Повна бойова готовність, і журналістка відкриває вогонь.

Юліана не поцілила. Спершу й журналісти Свідка не влучили. Та вже з другої спроби результат є. Міліціянти підбадьорюють: для першого разу - годиться!

Павло Прядко, кореспондент:

- Правоохоронці кажуть: усі хто знаходиться в зоні АТО, а тим паче журналісти, повинні хоча б знати й вміти володіти деякими видами зброї аби у небезпечній ситуації захистити себе та свого оператора!

Сергій Пшеничний, заступник керівника відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Самі елементарні навички, поводження зі зброєю, як нею користуватися ну й так само як навчитися влучно стріляти! Працівники пера не тільки пишуть добре статті, а ще й влучно стріляють! Є такі результати, які за нашими нормативами оцінюються на 4 и 5 балів.

Водночас, міліціянти вірять: застосовувати зброю медійникам доведеться хіба що в тирі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.