Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині 31-річний чоловік застрелив свого приятеля

3 липня 2014, 22:20
Дата ефіру/події: Четвер, 3 липня 22:20

На Рівненщині в селі Блажовому 31-річний чоловік з рушниці застрелив приятеля. Поцілив - просто у груди. Проти стрільця розпочали кримінальне провадження. Та рідних тривожить не покарання, яке може призначити суд, а здоров'я й життя підозрюваного. Більше розповість Світлана Прокопчук.

Біля сільської крамниці в день молоді зібралося кілька десятків місцевих, серед них були й Віталій та Олександр.

Вадим Матвієнко, т.в.о. керівника Рокитнівського РВ міліції:

- Стояли вони розмовляли, чекали. У них була чутка, що приїдуть мешканці іншого села з'ясовувати стосунки, одні односельчани з іншими, - на протязі тривалого часу між ними конфлікти, іноді між ними стаються бійки. Будучи нетверезим, він взяв рушницю. У нього при собі було три патрони, заряджених дробом, він спорядив один в рушницю і тримав її в руках. Під час розмови мимовільно стався постріл з короткої відстані він влучив своєму односельчанину в грудну клітину.

Побачивши, що накоїв, Віталій кинувся рятувати друга. На постріл збіглися інші люди.

Світлана Кибукевич, продавчиня крамниці:

- Я стояла, торгувала, чую "ПУХ". Тут забігають, кажуть, Сашу вбили. Кажу: як вбили? Я бачила, він вже у такому положенні, ну падає человек, його підхапують і під'їжджає машина, ми його грузимо в машину, медичка в нас тут є своя і все, ми його повезли.

З районного центру терміново виїхала швидка. Транспорти зустрілися на півдорозі до лікарні, втім постраждалий вже помер.

Богдан Кулакевич, мешканець с. Блажового:

- Парень, цей, що загинув, дуже гарний привітний парень був. Цей, що був зі зброєю - одружений чоловік.

Саме тому, що Віталій має трьох маленьких дітей, на час досудового слідства його відпустили під особисте зобов'Язання. Дружина підозрюваного каже: ця трагедія перекреслила життя і родини. А чоловік був нетверезий, бо святкував свій день народження.

Олена, дружина підозрюваного:

- Він так не п'ющий. Він не може без нас. Він любить так дітей, так любить сім'ю. Каже, хай би я себе застрелив, хай би я зараз помер. В нього дуже слабке серце, ми зараз переживаємо, щоб з ним нічого не трапилось.

Віталій раніше клопоту із законом не мав. Незареєстровану рушницю в чоловіка вилучили. За зберігання зброї заплатить штраф. А за вбивство, скоєне через необережність, загрожує обмеження або позбавлення волі на термін до п'яти років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.