Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українські військові продовжують визволяти міста на Донеччині

4 липня 2014, 19:14
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 липня 19:14

Українські військові продовжують визволяти міста від терористів на Донеччині. Армійці також знищили танк і зенітний комплекс найманців. Загиблих серед бандитів вже сотні. Бої тривають.

Вже другу добу Миколаївка - одна з найгарячіших точок на Донеччині. Нині військові цілковито заблокували місто, знищили шість опорних пунктів терористів, а також їхній склад бойових припасів. Понад 150 бандитів загинули, кажуть у прес-центрі АТО. Є втрати і серед наших армійців - двоє вбитих, четверо поранених. Нині в Миколаївці немає світла - найманці підпалили приміщення місцевої ТЕЦ. Мешканці пробули ніч у бомбосховищах і підвалах житлових будинків. Вночі точилися бої і в Карлівці та Пісках. Окрім того, терористи продовжують обстрілювати Слов'янськ і Краматорськ. Люди бігають вулицями під мінометним вогнем.

Андрій Парубій, секретар РНБО України:

- Великі міни не ввійшли в Миколаївку, тому, що як у випадку із іншими містами, вогневі точки бойовиків знаходяться в житлових будинках, в багатоповерхівках - звідти ведеться вогонь снайперів, але там також було знищено склади боєприпасів як в Миколаївці так і в Семенівці і також, що дуже важливо : українськими військовими було взято під контроль міжнародну трасу: Харків - Ростов на Дону.

Терористи атакували нацгвардійців поблизу Стародубівки - обстріляли українського БТРа з гранатомета. Двоє бійців дістали поранень. Тим часом російські гелікоптери знову залетіли в повітряний простір України. Це - два ґвинтокрили МІ-8 та один МІ- 24. В РНБО Федерацію попередили:

Андрій Парубій, секретар РНБО України:

- При повторному пересіканні кордону ми будемо наносити авіаудари по тих повітряних об'єктах які пересікають укр. кордон на кордоні.
Нині армійці контролюють 23 із 36-ти районів Донбасу. Активність бойовиків з моменту відновлення антитерористичної операції зменшилася. Утім, в деяких районах бандити й далі знущаються з українців.

Андрій Парубій, секретар РНБО України:

- За останній тиждень терористи захопили та насильно вивезли понад 10 осіб, вбили або закатували 10 мирних жителів, бандити відібрали біля 2х десятків автомобілів у місцевих мешканців при спроби ними виїхати із зони бойових дій, пограбовано декілька промислових підприємств та банків, куди урядом було перераховані кошти для виплати пенсій та заробітних плат працівникам соціальної сфери.

Багато населених пунктів армійці зусібіч оточили блокпостами, для того аби не вести боїв на вулицях. А в містах і селищах, які вже під контролем українців, швидко поновлюють інфраструктуру.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.