Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сьогодні на Донбасі загинули 9 українських військових

4 липня 2014, 19:25
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 липня 19:25

9-ро українських силовиків загинули сьогодні на Донбасі. Таку статистику наводить прес-центр АТО. Бойовики зранку обстрілювали позиції військових на горі Карачун під Слов'янськом. Тим часом на Луганщині силовики визволили два населені пункти: Райгородок і Металіст. По другому терористи відкрили вогонь з реактивного комплексу. Крім того, в Україну з Росії прорвалсяи чотири Камази. Війська знищили три з них.

Після зачищення селища Металіста, яке за 9-ть кілометрів від Луганська, українські військові увійшли в один з його районів - Кам'янобрідський. І нині бої точаться у Вергунці - Великій та Малій, постріли лунають поблизу залізничного вокзалу, Аграрного університету та Ювілейного. Найманці чинять опір. 

Андрій Парубій, секретар РНБО України:

- В ніч з 3 на 4 липня терористи знову здійснили спробу атакувати та обстріляти позиції підрозділів сил АТО: так з мінометів вони обстрілювали аеродроми і Луганська і Краматорська, також з реактивної системи залпового вогню "Град" бандити обстріляли блокпост поруч з населеним пунктом Металіст українські військові швидко відреагували на цей обстріл, був у відповідь відкритий вогонь, і були знищені бойові позиції бойовиків.

Самі найманці руйнують оселі місцевих мешканців. Такі факти зафіксовані в Луганську та Новоайдарі.

Андрій Парубій, секретар РНБО України:

- Це не поодинокий факт, коли російські бойовики обстрілюючи наші підрозділи, знищують житлові будинки і попадають в будинки, де живуть мирні люди, зокрема, був обстріляний населений пункт Старий Айдар біля міста щастя і було знищено два житлових будинки.

У Луганську бандити вдарили по школі й кількох оселях навколо неї. Пошкодили приміщення, вибухова хвиля повибивала шибки. Загинули двоє людей і з десяток постраждали. Три набої впали на територію Луганського обласного онкодиспансеру. Зруйновано фасад будівлі, вибито скло в лікувальних корпусах. І хоча в момент обстрілу в палатах були хворі, постраждалих немає. Гаряче й в аеропорту. Бойовики випустили по українських десантниках 25 мін. Жодна з них військовим не зашкодила. А ось більше 5-ти тисяч городян сидять без світла. Один з набоїв влучив в електропідстанцію і знеструмив частину Жовтневого та Кам'янобрідського районів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.