Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі перестали годувати дітей моряків, які залишили Крим

4 липня 2014, 19:54
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 липня 19:54

30-ро дітей військових моряків із Криму без гарячого харчування в Одесі. Три місяці родини живуть у санаторії. Офіцери отримали гроші на винаймання помешкань і переселилися в орендовані квартири. Контрактникам такої компенсації не видають. А з першого липня оздоровниця припинила їх годувати.

Марія, донька військовика:

- Сегодня съела овсянику, полбанана, печеньки съела, чай выпила. Хочу картошку, пельмени, котлету.

Вже третій день десятирічна Марійка на сухому пайку. Бутербродах і печиві. Її молодший братик - їсть кашу з пакетика. Таких дітей на курорті Куяльнику тридцятеро.

Юлія Ковальчук, дружина військовика-контрактника:

- Кильки понакупили консервов, мивины, овсянки, которые запариваем только чайником, потому что ничего другого нам нельзя это пароварок, плит, чтобы чем-нибудь горячим. Яйца варим тоже в чайнике. Из посуды - вот все что у нас есть.

Електроплити в санаторії заборонені. Холодильник - один на всіх. Без триразового гарячого харчування родини військових моряків із Криму з 1 липня.

Валентина Никитушкіна, головний лікар санаторію ім. Пирогова:

- Прекращено питание с первого июля не по нашей вине. Мы к этому никакого отношения не имеем. Все питание-пребывание решается с руководством морской службы, потому что у нас в основном эвакуированные из Севастополя военные моряки.

Бажання лишатися в санаторії в сімей армійців немає. Проте на компенсації за житла вони за законом про Соціальний захист військовиків не мають права.

Андрій Урсул, заступник командувача ВМС України:

- Подразумевалось то, что военнолужащие в звании офицеров будут получать деньги наличными и снимать жилье, а для военнослужащих служби по контракту страна построит соответствующие общежития семейного типа.

Лілія Тимощук, дружина старшого мічмана корвета "Тернопіль":

- Закон почему-то у нас почему-то распространен только на офицеров. А контрактники и мичманы в этом законе не присутствуют. И при зарплате от 3 тысяч, если 25 лет выслуги и доплаты, то это максимум 5 тысяч, мы не можем себе позволить снять квартиру в Одессе. Нам просто не на что будет жить.

Чекати на поправки до закону вони не можуть, діти голодні. Вірні присязі готові захищати державу і далі та лише просять не кидати їх напризволяще.

Олена, військовик-контрактник:

- Мы хотим, чтобы о нас не забывали. Что мы - патриоты Украины, что мы не предали себя и свою страну, и что мы остались верными.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.