Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі невідомі підірвали будівлю районного воєнкомату

4 липня 2014, 20:23
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 липня 20:23

Теракт в Одесі. Вночі невідомі висадили в повітря районний військовий комісаріат. Потужність вибуху, за припущенням, становила 5 кілограмів у тротиловому еквіваленті. Жертв немає, один охоронець дістав легкої черепно-мізкової травми.

Вибух у Суворівському райвійськкоматі пролунав о пів на четверту ранку. Відчули його навіть у центрі міста. У будинках поряд - повибивало вікна.

Михайло, свідок:

- Я даже не могу себе представить, какой там был заряд. Потому что, дым оттуда, листья и все летело.

Неля Никитченко, свідок:

- Был такой взрыв. Такое впечатление, что у меня задрожали окна вот так вот. И начали лаять вот здесь собаки. Но очень близко было. Потому что знаете, как будто волна: ву-ву-ву. Они конечно, не лопнули, но задрожали.

Пристрій заклали під фундамент. На місті вибуху утворилася вирва завглибшки 3 і діаметром 4 метри. Пошкодило зовнішню стіну будівлі, частково зруйновано перекриття між підвалом і першим поверхом. По третій - вибило скло. І зламало тополю, що росте поряд. Єдиний постраждалий - місцевий охоронець, у нього легка черепно-мізкова травма.

Сергій Даниленко, керівник реґіонального медіа-центру Міністерства оборони:

- Потужність закладеного вибухового пристрою - біля 5 кілограмів в тротиловому еквіваленті. Розглядається версія теракту.

За останній тиждень це вже другий напад на комісаріати в Одесі. 30 червня намагалися підпалити обласний. Всередину вкинули пляшки із запалювальною сумішшю. Військові стверджують - охорону об'єктів посилено. Проте, місцеві кажуть: до сьогодні прохід через подвір'я Суворівського військкомату був вільний.

Кирило Новиков, свідок:

- Там дверка такая маленькая. Проходик в пятиэтажку? Да. Там камера стоит. Сейчас они держат оборону? Да, а так она все время открыта.
Слідство провадить СБУ Одеської області. Розпочате кримінальне провадження за ознаками теракту. 

Валентин Наливайченко, голова СБУ:

- Разом з міліцією ми відпрацьовуємо. Є вже і версія і основний підозрюваний - наркозалежний громадянин, який в разі успішної роботи нашої з міліцією буде затриманий і представлений суспільству.

Марія Тарасова, Зураб Теделурі, Одеса, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.