Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українські вояки зачистили й узяли під повний контроль Слов'янськ

7 липня 2014, 22:19
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 липня 22:19

Переламні вихідні. В межах проведення АТО українські вояки зачистили й узяли під повний контроль Слов'янськ, Краматорськ і ще кілька населених пунктів на сході країни. Наступні пункти операції - Луганськ і Донецьк.

Український прапор над адмінбудівлями у Слов'янську та Краматорську. Силам АТО таки вдалося переламати перебіг подій і зачистити ці такі важливі для силовиків міста. Лише за останні три доби під контроль військових перейшли Костянтинівка, Святогірськ, Артемівськ, Дружківка, Миколаївка, перепускний пункт Довжанський. Сотні терористів потрапили в полон, а котрі все-таки не капітулювали, тікали з майже порожніми руками, покинули склади зі зброєю й бойовими припасами. Попри те - залишили для армійців небезпечні сюрпризи.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Тільки за останню добу у місті Слов'янськ військовими саперами було знешкоджено 700 мін і вилучено кілька десятків детонаторів. Також під час обстеження території у селі Обрив Донецької області виявлено мінування бойовиками підходів до пункту з метою пошкодження телекомунікаційних мереж.

Наслідки збройного протистояння в населених пунктах невтішні: вибухи пошкодили мережі електропостачання, теплову, водогони. Тож найближчим часом у зачищені від бандитів міста й селища прибудуть комунальники, щоб дати лад місцевій інфраструктурі.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Президент поставив завдання зробити все, щоб мінімізувати загрози та уникнути жертв серед місцевого населення, тому бомбардування авіацією та застосування важкої артилерії по населеним пунктам повністю виключене. Спец технічні служби роблять усе можливе, щоб у домах людей якнайшвидше з'явилися світло та вода. Місцевому населенню надається уся необхідна допомога - це медикаменти, питна вода, продукти харчування.

Втім, на території, що поки поза контролем силовиків, терористи продовжують обстрілювати блокпости й прикордонні пункти. Продовж останньої доби найманці відкривали вогонь по позиціях українських вояків у районі Луганська, Кремінної, Амвросіівки та Довжанського. Усі атаки відбиті. Жоден з армійців не загинув. Наступна мета сил АТО - встановити контроль на обома обласними центрами. Там вряди-годи виникає стрілянина. Є втрати серед мирного населення: одного чоловіка вбито в Луганську. Вісьмох - поранено. Тож, людей закликають не вештатися вулицями цих міст або взагалі покинути небезпечні території.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Відбувається блокування підходів до цих міст з тим, щоб до бойовиків не надходила ні озброєння, ні жива сила ні якісь інші ресурси. Для місцевого населення це означає, що вони можуть спокійно покинути ці міста - пройти через блокпости і їм буде надане усіляка допомога.

Керівники АТО зазначають - бойовий дух терористів зломлений, і довго протистояти воякам вони не зможуть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.