Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Слов'янську обіцяють відновити життєдіяльність до п'ятниці

7 липня 2014, 22:10
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 липня 22:10

Життєдіяльність визволеного Слов'янська мають поновити до п'ятниці. Вже працюють поштові відділи, а завтра - підуть електрички. Місто відкрите для ввезення продуктів до супермаркетів. Також там хочуть якнайшвидше забезпечити мовлення українських каналів і вимкнути російські.

Оточені щільним кільцем українських армійців терористи кинулися врозтіч зі Слов'янська, потрапляючи під мінометний Обстріл! У Генштабі повідомляють - підбитий танк, дві БМП та БМД бойовиків, є втрати й серед самих бандитів. Щоправда перед втечею вони замінували будівлю міськради. Сапери з Каменець-Подільського центру швидко впоралися з прощальним сюрпризом найманців. Вже вихідними місто цілковито контролювали сили Антитерористичної операції.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Сегодня зашла милиция, это будут сводные отряды усиленные, военные по тихоньку отсюда выйдут.

До Слов'янська налагодили підвезення гуманітарної допомоги - води й харчових продуктів. У черзі по них місцеві діляться думками й радіють визволенню.

Тут таки вже вимагають інформації й законних грошей.

У Міністерстві соціальної політики оперативно відзвітували - гроші переказали.

Людмила Денисова, міністр соціальної політики України:

- Ми перерахували дякуючи казначействі всі кошти в банки, і в Ощадбанк, який забезпечує готівкою Укрпошту, які тільки буде така можливість всі отримають.

У Держскарбниці поки розводять руками. Без світла та зв'язку - безсилі.

Тетяна Слюз, голова Державної скарбниці України:

- Будемо сподіватися по Слов'янску, що за нашими оперативними даними електроенергія або якщо не буде відновлена – дизель-генераттопри, але саме головне - канали зв'язку, якщо ми встигнемо це зробити у робочий час, то платежі будуть завтра проходити, якщо ні - то з середи.

Утім, у поновленні комунальних переваг є багато труднощів. Головно, через те, що чимало об'єктів заміновані. Тож працюють там поки сапери.

Володимир Гройсман, віце-прем'єр-міністр України:

- По моїй інфі - повне відновлення 5-6 днів, по добре оргнізованій роботі, яка вже організована всі питання будуть вирішені і по воді і по електроенергії.

Невдовзі тут запрацює й залізниця. Притичина у дорожників аналогічна - вибухівка.

Максим Бурбак, міністр інфраструктури України:

- Зараз іде перевірка стосовно фактів замінувань деяких наші об'єктів, коли воно буде перевірено, щоб вони були в безпеці, ми будемо запускати в повному обсязі, але ви знаєте, що електропоїзди вже поїхали.

Поки фахівці намагаються владнати нагальні проблеми, в уряді міркують про глобальне - як відбудовувати місто й допомагати людям, котрі приміром втрати житла. Припускають - у цій сфері може бути чимало зловживань.

Володимир Гройсман, віце-прем'єр-міністр України:

- Есть даже примерние цифры, но я не хочу верить в эти цифры, потому что я считаю, что эти цифры врядли могут так стро списаны, и главное они со многими нулями.

Нині ведуть свій рахунок і думають - максимально прозоро потім контролювати надання цих гривень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.