Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Військові скаржаться на обстріли блокпостів на Сході України

9 липня 2014, 22:23
Дата ефіру/події: Середа, 9 липня 22:23

Бойовики продовжують обстрілювати блокпости військових на Сході України. Є загиблі та поранені. У Слов'янську правоохоронцям вдалося запобігти терактам, що їх найманці готували до візиту Петра Порошенка. Тим часом, лідери бандитів не приховують - у них не досить сил утримати Луганськ і Донецьк.

Бойовики продовжують обстрілювати блокпости військових. Лише за минулу добу вогонь вели по 6-ти укріпленнях, зокрема поблизу кордону. Вночі найманці атакували пункт Юганівку Станично-Луганського району. Саме тут нині дислокується Луганський загін, після того, як його базу в обласному центрі знищили бандити. Та й цього разу вони влаштували справжнє сафарі на охоронців рубежів. Вночі відкрили вогонь з мінометів по позиціях військових. Армійці припускають, що по них стріляли з сусідньої країни, адже вона починається за кілька сотень метрів. Восьмеро бійців поранено. Постраждалих серед мирних мешканців - немає. Проте міни зруйнували кілька осель, пошкодили городину й виноградники. Частина набоїв - не вибухнула. На місці експерти з'ясовують, чи атакували найманці з Росії.

Сергій Приходько, прикордонник КПП Юганівки:

- Випущено близько 20 мін по розташуванню загону і загалом до 50 мін по території, яка прилягає до місця розташування. Було поранено 8 наших військовослужбовців. Завдано шкоду техніці і позиціям, які прилягають до місця розташування.

Сергій, постраждалий:

- В течении получаса продолжалось это. Веранду разбомбили, считай все повылетало.

Під час атак найманців загинули 3-є військовиків. Зокрема й керівник штабу 5-го батальйону територіальної оборони. У командира поцілив ворожий снайпер. Українські вояки наголошують, почастішали випадки, коли бандити вдають бійців Національної гвардії і з комплексів "Град" обстрілюють населені пункти.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Командування Нацгвардіі офіційно заявляє, що її підрозділи не мають на озброєнні установок залпового вогню "Град" і керуються у повсякденній діяльності тільки законодавством України і не застосовують зброю проти мирного населення.

Тим часом у Слов'янську до прибуття президента Петра Порошенка готували теракти. Скоїти напади мали намір дві диверсійні групи, та їх затримали правоохоронці. Про це повідомив прес-секретар керівника держави Святослав Цеголко. Під час своєї робочої поїздки до визволеного міста, гарант заявив: воно має повернутися до нормального життя, тому ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Зі слів Порошенка, першочергове завдання для місцевої влади - поновити зруйновані житла, щоб біженці мали куди повернутися. А ще - 1 вересня діти повинні піти до школи.

Петро Порошенко, президент України:

- Вуличних боїв у Донецьку не буде! Вони вже так ці терористи сидять не тільки в мешканців Слов'янська, а й мешканців Донецька. Тому заклик один: мир, складання зброї, амністія.

З кожним днем гине дедалі більше терористів. Лідери бойовиків публічно заявили, що набиратимуть найманців серед місцевих за російські гроші. І не приховують, що вдаватимуться до примусової мобілізації. Водночас ватажки бандитів бідкаються, що Росія їх покинула, а сили АТО мають перевагу в десятки разів за кількістю як бійців, так і бронетехніки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.