Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ярема не виключає силовий розгон Майдану

9 липня 2014, 22:33
Дата ефіру/події: Середа, 9 липня 22:33

Новопризначений генеральний прокурор Віталій Ярема вимагає від МВС та СБУ дати лад у центрі столиці. І ці вимоги співпадають з бажанням багатьох пересічних киян. Відтак, нинішніх мешканців Майдану вкотре просять звільнити вулиці, інакше - піти їм допоможуть.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Прибрати барикади та палатки з головної площі столиці радить майданцівцям генеральний прокурор Віталій Ярема. Каже революція гідності закінчилася,а отже і люди мають їхати додому.

Майдан більше не виконує тих функцій, заради яких збирався - певен керівник відомства. Каже: останнім часом на центральні площі країни більше злочинів, ніж добрих справ. А ті, що тут лишилися - вже не нагадують героїв, чи воїнів світла.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- Починаючи з кінця лютого на території майдану та прилеглих територіях і будівлях, які захоплені так званими представниками майдану вчинено 158 злочинів, серед них 4 випадки заподіяння громадянам тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, більше 14 розбійних нападів, 73 факти крадіжок, 18 фактів нанесення тілесних ушкоджень, до сьогоднішнього дня в центрі міста залишається захопленими 19 адміністративних будівель.

Що таке доброзичливість тутешніх активістів - нещодавно дізналася і знімальна група програми Свідок. Журналісти приїхали до центру Києва, коли почули, що в одній з барикад може бути вибухівка. Кореспонденти виконували свою роботу, раптом на них налетіли люди в камуфляжі. Чоловіки, котрі назвалися майданівцями, погрожували медійникам, штовхали їх і техніку.

Проти того, що нині коїться на Майдані, й пересічні кияни, й гості міста. Кажуть, центр столиці перетворився на смітник.

Самі ж майданівці твердять - їх поливають брудом. І жодної п'яної, неадекватної, чи агресивної людини тут не зустрінеш.

Йдемо до Жовтневого палацу, в якому мешкають активісти. Хлопці готуються обідати: на столі риба та.. пиво.

У сам Жовтневий палац знімальної групи не пускають. Пояснюють - у приміщенні саме почалася санітарна година. А ось чому й досі мешкають у наметах та яку високу мету обстоюють - майданівці нині й самі пояснити не можуть. Висловлюються завуальовано, мовляв, стоятимуть тут до перемоги. Якої саме - не поточнюють.

Леонід, активіст:

- Ми будемо тут до перемоги, до перемоги якої? до перемоги",поки ми не змінимо систему влади.

До перемоги не має наміру чекати Генеральна прокуратура. У відомстві кажуть: якщо майданівці добровільно не підуть з центру Києва та не звільнять адміністративних будівель - то правоохоронці діятимуть рішуче і розганятимуть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.