Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Все більше українців відпочивають у Грузії

9 липня 2014, 23:10
Дата ефіру/події: Середа, 9 липня 23:10

У Грузії нині стежать за долею України пильніше ніж за ситуацією у власній державі. А посилюють інтерес українські туристи, яких цього сезону значно побільшало через анексію Криму. У цьому на власні очі переконався наш кореспондент Павло Прядко.

Добрий настрій та віра у світле майбутнє. Алла вперше у Грузії. Приїхала з Полтавщини разом із чоловіком. Каже: обрали цю країну тому що до окупованого Криму не хочуть. Про гостинність місцевих розповідає з усмішкою.

Алла, туристка з України:

- Когда узнают, что мы из Украины, то становятся просто родными. Верят, что мы великий украинский народ, и что мы победим, и наша жизнь, станет демократичной, в красивой стране.

На камеру хизується ексклюзивним манікюром. Зізнається: патріотка України.

Арагву та Куру, що зливаються у старовинній Мцхеті - розглядають Іван та Анастасія з Мінська. Молодята у весільній подорожі. Вже восени збираються до України. Кажуть: хочуть дізнатися правду з перших вуст.

А ось Катя разом із Денисом до Грузії прибули з Донецька. За долю міста переживають на відстані. Із зони АТО ледь виїхали.

Про ситуацію в рідному Донецьку говорити не дуже хочуть. Вірять: невдовзі все закінчиться.

Тбілісі та Батумі нині найпопулярніші міста серед українців. Загалом же до Грузії їх торік приїхало 125 тисяч. Цьогоріч очікують удвічі більше.

Георгій Сігуа, голова державної адміністрації туризму Грузії:

- У нас практически из всех аэропортов Украины есть рейсы на все аэропорты Грузии. У нас куча рейсов!

У вінку та футболці з написом "Слава Україні". Мака має безліч друзів українців, була на майдані, а про війну знає не з чуток. 22 роки тому вона разом із мамою й сестрою вимушено тікала з Абхазії.

Мака Макацарія, біженка з Абхазії:

- Мы всегда жили дружно с абхазцами и это война она была не вписалась не во что.это была война между братьями.

Її родина втратила житло й батька. А до Сухумі за два десятки років дівчина так і не потрапила. За ситуацією в Україні Мака стежить щодня.

Мака Макацарія, біженка з Абхазії:

- Чувство гордости за ваш народ, которые стояли за свою страну, я думала, что только грузины такие сумасшедшие и готовы сражаться за свою страну.

Зізнається: війна закінчиться, і життя триватиме. Буде тяжко, проте наголошує, є добрий приклад - Грузія. Країна, що змогла подолати корупцію, почала відновлюватися. А ще місцеві вірять: певного дня їхні території: Абхазія та Південна Осетія таки повернуться.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.