Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Одесщині від травми голови померла п'ятирічна дівчинка

10 липня 2014, 22:12
Дата ефіру/події: Четвер, 10 липня 22:12

Віолету, яку всі звали Валею, вдочерили разом із молодшою сестричкою два роки тому. Порядна релігійна родина, де є четверо власних дітей. Проте, за деякий час, ті, хто відвідував нову сім'ю дівчаток, почали розповідати про проблеми.

Свідок:

- Ці діти були надзвичайно жваві, непосидючі, вередливі, мабуть, шкідливі. Тому мама сказала, що для неї настав ад на землі. Я знаю, що тих дітей жорстоко наказували. Їх били так, що власні діти плакали.

Лілія Моруга, біологічна мати померлої дитини:

- Женєчку два роки тримали у манежі, як у клітці, витягували тільки щоб нагодувати. Валєчку били, вона просила води, а їй давали ляпаса.

Що п'ятирічна донька помирає в лікарні, її біологічна мати дізналася з анонімного дзвінка. Самостійно дівчинка вже не дихала. Її привезли вночі. Кома неясної етіології. Валя була в гіпсі, бо місяць тому зламала праве стегно. Інших ушкоджень на тілі дитини лікарі не виявили. Але припустили - була травма голови, симптоми якої батьки прогледіли.

Михайло Ткаченко, керівник Татарбунарсьої районної лікарні:

- Нас навело на мысль, что был перелом. То есть она возможно падала. Обычно при черепно-мозговой травме, появляются симптомы: рвота, тошнота, сонливость. Этого всего со слов родителей не было.

З коми Валя та і не вийшла. Розтин підтвердив - лікарі мали рацію.

Ілля Волков, прокурор Татарбунарського району:

- Травматическое субдуральное кровоизлияние, то есть это - последствия возможной закрытой черепно-мозговой травмы.

Діагноз неостаточний. Правоохоронці чекають на закінчення всіх експертиз. Проте вже розпочали кримінальне провадження за фактом злісного невиконання батьками їхніх обов'язків. Ті ж кажуть: поклали дітей спати як завжди, все було гаразд. Раптом Валі стало зле.

Валентина Білоусова, мати загиблої дівчинки:

- Я пришла, слышу, она храпит. Но она когда крепко усыпала - храпела. Думаю, что она так быстро уснула. Мы ее разворачиваем, и у нее начались судороги. И она хрипела. Начали ее терять. Муж начал делать ей искусственное дыхание рот в рот. Она пришла в себя, в смысле захрипела, но дышала.

Свідки наголошують, дитині стало зле значно раніше.

Наталя Соколова, мешканка селища Дивізії:

- Ее ударили по голове, я не знаю неделю или повторы назад. И она вроде бы лежала после этого удара, тупо смотрела в потолок, в никуда. Они тогда еще должны были обратиться в больницу.

Батьки наголошують: вони невинні та ставлять під сумнів результати розтину.

Віктор Білоусов, батько загиблої дівчинки:

- Экспертиза говорит о том, что какая-то гематома, кровоизлияние. И фраза: "упала с кровати". Травма, упала с кровати. Откуда это все взялось? Непонятно почему такое заключение.

Валентина Білоусова, мати загиблої дівчинки:

- Но кровать была низенькой и пол. У нас мягкий. И она просто как бы сунулась.

Причину смерті п'ятирічної Валі з'ясовуватиме слідство. А місцевих мешканців більше турбує стан молодшої сестрички загиблої, трирічної Євгенії. Мовляв, вона дуже худа, погано ходить і розмовляє. Люди кажуть: зверталися до служби захисту дітей ще за два тижні до смерті старшої з дівчаток.

Свідок:

- Це була неофіційна зустріч. І я просила, щоб за фактами, які я їм надала, була якась реакція. Але на жаль, вони не встигли.

Тепер люди вважають себе винними. Адже могли допомогти ще рік тому.

Наталя Соколова, мешканка селища Дівізії:

- Гость который был у них, она его просила: "Папа, заберите нас". Он говорит: я не папа, просто тебе дядя. Они жалеют, что не обратили на это внимание. Если бы они обратились раньше в администрацию, били б в набат, и девочка была б жива, и спасли бы эту мамашу от тюрьмы и такого подобного.

Правоохоронці кажуть: у межах розслідування смерті дівчинки перевірять не тільки батьків та дії медиків. Окрему оцінку дадуть соціальним службам. Адже за два роки, вони не провідали дітей жодного разу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Мы давно знаем эту семью, и все что показано в сюжете о гибели девочки большая часть ложь.Свидетелей которых вы опрашивали, в нашей деревне не проживают.А вашу редакцию просим показывать правдивые сведения, и проверять правдивость ваших свидетелей.Просим не клеветать людей пока следствие не разобралось.
Сергей 11.07.2014, 03:06 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.