Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Епідемія фальшивих замінувань в Україні

18 липня 2014, 00:06
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 липня 00:06

Справжня епідемія фальшивих замінувань в Україні. Від початку тижня телефонні терористи не давали перепочити надзвичайникам мало не в кожному реґіоні. Жартівників не "вгамовують" ані повідомлення про затримання за такі витівки, ані реальний тюремний термін. За останні три дні тільки до столичної міліції було 14 тривожних дзвінків.

Українські надзвичайники в напруженому стані. Країну затопила хвиля масових "замінувань". Залізниці, аеропорти, урядові установи, телеканали, торговельні центри і крамниці.

За останні два тижні вже втретє евакуйовують пасажирів Харківської підземки. О пів на восьму ранку невідомий попередив міліцію - за 15 хвилин на станції Завод імени Малишева буде скоєно теракт. Саме в цей час на роботу їдуть працівники підприємства, що поряд. Там виробляють важку військову техніку - танки й БТРи. Кілька годин слідчо-оперативна група обстежувала підземні закутки. Вибухівки не виявили.

***

Гарячий день видався і для надзвичайників Житомира. Вранці з автовокзалу евакуйовували три сотні людей - працівників і пасажирів. Вже за півгодини анонім розповів про вибухівку в одній із крамниць, розташованій поряд. Нині правоохоронці шукають псевдомінера та посилюють охорону головних об'єктів міста.

Юрій Дем'яненко, керівник УМВС України в Житомирській області:

- За годину представниками вибухо-технічної служби і кінологічної служби УМВС України в Житомирській області були обстежені всі приміщення адмінбудівлі та автовокзалу - вибухових речовин виявлено не було, і через годину робота автовокзалу була поновлена.

***

Під приціл телефонних жартівників сьогодні вкотре потрапив 5-й канал. Також шукали небезпечні предмети в будівлі Генпрокуратури в Києві. Утім, співробітників з приміщень не виводили. Поки міліція виявляла вибухівку - службовці працювали на місцях. За фактами викликів правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Свідок:

- Учитывая, что их очень много в последнее время, этих заминирований, мне кажется, не исключено, что это спланированная акция по дестабилизации обстановки в городе, в столице.

По обіді до центру Києва мчали вибухо-техніки, кінологи й надзвичайники. Анонім повідомив про замінування телеканалу Інтер. За лічені хвилини з будівлі евакуювали всіх працівників.

Сергій Кацан, співробітник холдингу Інтер:

- З цими жартівниками телефонними, які мінують усе, що бачать, суцільний кошмар. На дві години була паралізована робота всього колективу, всіх евакуювали і всі ходили, не знали що робити, і буквально дві години робочого часу ділися в нікуди.

Неправдиве повідомлення за останні три доби вже 14-те у столиці. Кожен виклик - справа копітка. Швидка евакуація і злагоджена взаємодія кількох служб. Семеро співробітників слідчо-оперативної групи, троє чергових ДАІ, шестеро вогнеборців, а за потреби - аварійна й медики. Загалом 7 машин.

Юлія Шевчук, співробітниця Подільського РУ міліції м.Києва:

- Приїзджають слідчо-оперативні групи, спеціалісти вибухо-технічної експертизи, кінологи, еменесники, медики. І приблизно відпрацювання одного об'єкта відбувається протягом трьох годин. І коштує така процедура близько 3 тисяч гривень.

Величезні штрафи за марне використання ресурсів телефонних жартівників не спиняють. Як і суворе покарання за неправдиве повідомлення про теракт - до 6 років за ґратами.Такий термін нині загрожує 31-річному киянину, який напередодні погрожував висадити в повітря одразу кілька об'єктів у місті. Того самого дня удаваного мінера й затримали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.