Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вихідними столичні стритрейсери влаштували величезну тисняву

28 липня 2014, 23:40
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 липня 23:40

Нелеґальні перегони знову на столичних вулицях! Вночі проти суботи кілька сотень поціновувачів стрітрейсінґу майже цілковито перекрили одну з найбільших магістралей Києва - проспект Бажана. ДАІ заходів не вживала. Принаймні, так стверджують свідки події.

Сотні машин, стільки ж людей - учасників і просто витріщак. Це стрітрейсери на проспекті Бажана в Києві. В районі станції метра Осокорків вони влаштували нелеґальні перегони. Фото з цієї події небайдужі городяни одразу виклали в соцмережі. Слів у коментарях не добирали. Тому що екстремали завдали чималих незручностей і мешканцям масиву, і колегам-кермувальникам.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Свою дозу адреналіну отримали і інші водії, які через ці нелегальні гонки встрягли у величезний затор. Самовидці кажуть - він тягнувся мало не від Харківської площі і до самого Південного мосту. Надто страждали водії вантажівок, яким виїзд у столиці дозволений тільки вночі. Та й не це найстрашніше - проспектом Бажана не могли проїхати швидкі.

У цій тисняві від аеропорту своєї домівки намагалася дістатися Катерина.

Катерина Венжик, свідок:

- Это было достаточно поздно, где-то половина первого, начало первого. Стоит ряд фур, наверное, штук сорок, рядом с нами стояло несколько аварийных, очевидно которые не просто так куда-то ехали.

Стрітрейсери заполонили всі крім однієї смуги для руху, та й на ній треба було маневрувати між витріщаками. Утім, найбільше здивувало дівчину, що ДАІвці, які були на місці - заходів не вживали!

Катерина Венжик, свідок:

- Оно там было, они знали о ситуации, они там присутвовали и на момент, когда ситуацию видела я, она не решалась никак, я видела машину ГАИ и не видела никакой активности сотрудников ГАИ.

Дивна ситуація - кажуть юристи, адже під час виконання обов'язків правоохоронці не мають права не зважати на правопорушення.

Олександр Калюжний, адвокат:

- По закону сотрудник милиции обязан предотвратить правонарушение, они видят, что происходит правонарушение, у них есть инструкция - они обязаны вызвать подмогу.

Тим більше, що учасники цих нелеґальних вуличних перегонів порушили силу силенну законів.

Олександр Калюжний, адвокат:

- Нарушение ПДД, превышение скоростного режима, создание аварийной обстановки, хулиганство - это уже уголовное правонарушение, и если имел место пострадавший - скорая стояла в пробке, кто-то в больницу спешил - если этот факт установить, то это ст 286 в зависимости от последствий, которые пострадавший получил.

Утім, чи були складені протоколи і за якими статтями - в Державтоінспекції нам відповісти не спромоглися.

Олександр Ковалевський, старший інспектор відділу УДАІ м. Києва:

- Я не володію такою інформацією, тому що в запиті не було конкретизації по адмінпротоколам.

Натомість запевняють - стрітрейсерам протистояли! Мовляв, тієї ночі була інформація про кілька місць, де мали ганяти екстремали. За всіма вгледіти просто не могли.

Олександр Ковалевський, старший інспектор відділу УДАІ м. Києва:

- Але швидко переслоцирувати патрулі, ну ви розумієте - Київ, дуже велике місто, дуже важко, попередили такі перегони в 3-х місцях, люди, які займаються цим, вони швидко міняють місця дислокації, їм вдалося швидко зібратися на проспекті Бажана і до приїзду ДАІ зробити 2 чи 3 заїзди.

Таких масових перегонів у столиці не було від 2012-го, коли у вересні на Бориспільському шосе загинув охочий до стрітрейсинґу під псевдонімом Че Гевара. Це Сергій Чекашин - директор департаменту Мінекономіки. В заїзді втратив життя й водій Ферарі, з яким змагався чиновник. І мотоцикліст, що своїм байком угатив у залишки цих машин. Тоді правоохоронці обіцяли жорсткіше протистояти проведенням нелеґальних гонитв. Альтернативний рецепт отримання адреналіну з користю для держави відчайдухам пропонують кияни.

Катерина Венжик, свідок:

- Ребят, если вам не хватает адреналина - это же все адреналиновые дозы, велком ту Донбас, там адреналина хватит на всю оставшуюся жизнь.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Свидетель, обычная ТП)))
Иван 13.06.2015, 10:34 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.