Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Рейдерське захоплення під прикриттям Самооборони Майдану

6 серпня 2014, 00:14
Дата ефіру/події: Середа, 6 серпня 00:14

Захоплення ресторану в центрі столиці Самообороною Майдану. На бульварі Шевченка півсотні молодиків прийшли не посмакувати страв грузинської кухні, а відстояти право власності. В камуфляжній формі з гранатами, палицями, пістолетами, сокирою та в бронежилетах і масках - нападники вдерлися у приміщення й вигнали всіх працівників надвір. Вгамували й затримали розбишак правоохоронці спільно з батальйоном "Київ 1".

Неспокійним видався вечір для працівників цього ресторану на бульварі Шевченка. До його зали вдерлися півсотні молодиків, які назвалися "Самообороною Майдану". Погрожуючи зброєю, нападники вигнали людей на вулицю. 

Мірта Нікола, власник ресторану:

- Практически они выгнали все сотрудников, поменяли замки, закрыли себя внутри и начали там практически воровать все продукты, пить алкоголь.

Захоплення ресторану добре бачили з сусідньої кав'ярні. Розповідають - молодики були озброєні не гірше військових, з гранатами, кийками, пістолетами, в масках і бронежилетах. Дякують Богові, що до їхнього закладу ця ватага не посунула.

Дарина, свідок:

- До нас вони не заходили, але просилися деякі попити води, був переляканий персонал. Були всі чоловікив масках з автоматами, дуже багато звідти вивели людей, ну це як я чула, і вони були з проломленими головами, всі злякалися, було дуже старшно.

Визволяти ресторан від непроханих гостей приїхали правоохоронці разом зі спецбатальйоном "Київ 1". Домовитися з "самообороною" не вдалося, тому всіх причетних до захоплення закладу затримали. Здаватися так просто нападники не хотіли. Почали стріляти й поранили міліціянта.

Євген Дейдей, куратор спецбатальйону Київ-1:

- Я, как координатор батальойна Киев-1, и мои ребята, будем пресекать каждую попытку этих уродов, которые приходят и захватывают чужой бизнес при помощи оружия, гранат, ножей и так далее, которые, прикрыв псевдомайданом и псевдообороной...

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС України в м. Києві:

- Нами порушено кримінальне провадження, зараз проводиться досудове слідство, вилучені речові докази - це гранати, інші предмети, які застосовані при захваті, ці предмети направлені на експертне дослідження.

Затримані мали при собі посвідчення Самооборони Майдану, 14-ої та 28-ої сотні. Захоплення ресторану пояснюють добрими намірами - начебто їх напоумив справжній власник звільнити заклад від іншого підприємця, котрий відмовився повертати орендоване приміщення.

Затримані:

- Просили поохороняти приміщення, і так як би власник він не є цього приміщення, шо він здав його в оренду і другий хазяїн не хоче його повертати. Цей чувік в гражданке сказав, шо він власник кафе.

- Ви за винагороду туди йшли?

- По закінченню сказали, шо будемо винагородженні, чим конкретно - не сказано було чим.

Тепер молодикам, що вирішили повернутися в бандитські 90-ті, загрожує ув'язнення на термін від трьох до семи років. Весь арсенал, що ним нападники були озброєні, вилучено. 12 бронежилетів 5-го класу захисту, які також забрали в розбишак, доправлять у зону АТО. Саме туди радять податися й усім, хто розгулює столицею зі зброєю в пошуках пригод.

Євген Дейдей, куратор спецбатальйону Київ-1:

- Эти бронежилеты в городе Киеве им абсолютно не нужны, где каждый такой бронежилет, в котором они бегают по городу Киеву, могут спасти жизнь в зоне АТО. Я приглашаю их приехать в зону АТО и спасти свою страну.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.