Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Героїчні харківські медики отримали подарунки та нагороди

8 серпня 2014, 00:05
Дата ефіру/події: П’ятниця, 8 серпня 00:05

Понад тисячу солдатів, поранених під час антитерористичної операції на Донбасі, пройшли через руки харківських військових лікарів. Хірурги, які працюють безпосередньо в зоні АТО, часто самі стають пацієнтами своїх колег. Нині Харківському військовому шпиталю подарували дороге медичне обладнання. А працівників нагородили армійськими відзнаками.

Нагороди від поважного керівництва зі столиці урочисто та особисто приймають лічені відзначені: більшість військових лікарів - у зоні АТО, на передовій. 

Юрій Ілляшенко, головний терапевт Військово-медичного клінічного центру:

- З березня місяця, без вихідних, і через дві-три ночі вони тут бувають. Ніч може поспати, одну попрацювать - і оп'ять поїхали. В такому ритмі люди, яким вже за 50, отак працюють. Я їх називаю справжніми героями, які не менше роблять, ніж хлопці, які на передовій знищують терористів.

Хірурги, фельдшери, анестезіологи - вони роблять для перемоги не менше за власне військових, і життям ризикують разом з ними.

Юрій Ілляшенко, головний терапевт Військово-медичного клінічного центру:

- Це особливості - "тяготы и лишения воинской службы", як то казали раніше. Це так положено військовій людині. Заборонено скаржитись, згідно Уставу. Заборонено скаржитись - тягни свою лямку.

Харківський військовий шпиталь - найближчий до зони бойових дій. Це єдиний такий центр на північному сході України.

Віталій Андронатій, керівник департаменту Міністерства оборони України:

- Радянський спадок. Ми завжди, наша військова доктрина орієнтувалася на захід. В нас ворог був з заходу. Ви ж бачите - на сході в нас немає ні військ, ні госпіталів. І оця біда трапилась, і ми тепер повертаємо голову в протилежний бік і намагаємось зараз "з коліс" створювати цю структуру, яка могла б спрацювати і дати відсіч на східних напрямках.

Нестачу обладнання, препаратів, видаткових матеріалів поповнює "цивільний" тил: волонтери і добродійники. Сьогоднійшній подарунок - оцей фургон: пересувний стоматологічний кабінет. Вибір не випадковий. За статистикою, найчастіший у солдатів - після, звісно, поранень - зубний біль.

Юрій Марченко, добродійник:

- Этот кабинет - не для протезирования, ни для чего, а именно для устранения острой боли. Чтобы сделать рентгеновский снимочек, сделать укольчики, поставить временную, постоянную пломбу, изъять плохой зуб, место залечить. Это - полноценный стоматологический кабинет для санации.

Пацієнти шпиталю, військові із зони АТО, на запитання, чи погодились би на війні ще й зуби лікувати - тільки сміються. Вони свої поранення тяжкими не вважають.

- Я бы не сказал: за одного битого двух небитых дают.

Капітан Сергій Косаренко дістав поранення під Новгородівкою, на Донеччині.

Сергій Косаренко, поранений:

- Поехали проверить близлежащее: что за полем находится, что за зеленочкой - попали в засаду. Начался обстрел. Но вроде ушли мы без потерь. Не знаю, с собой "забрали" кого-то или нет. Поотстреливались.

Нога в апараті Ілізарова, ушкодження гомілкової кістки, перелам, скалкові рани - а капітан Косаренко мріє тільки якнайшвидше підвестися на ноги та повернутися до лав. Каже, по-іншому й бути не може.

Сергій Косаренко, поранений:

- У меня военная династия, я еще с маленького возраста знал, что буду военным по-любому. Эта профессия "передбачає" войну. Просто так ходить в штабе бумажки носить - это, как говорится, "не то пальто".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Умница, настоящий офицер......Врачам сил и здоровья они слов нет настоящие врачи и день и ночь на работе честь и хвала врачам и мед сестрам дай боже им здоровья и их семьям. Особо благодарность прекрасному руководитель госпиталя настоящий полковник и прекрасный человек , это человек который вкладывает свои силы и здоровье в самое благородное жизнь и здоровье людей. Честь и хвала Вам товарищ ПОЛКОВНИК и всему Вашему колективу Вашего госпиталя они лучшие и достойные люди. ваша прфессия самая тяжелая и очень благородная здоровя Вам всеи медицинским работникам

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.