Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Пожежа на Рівненщині відняла два життя

8 серпня 2014, 21:10
Дата ефіру/події: П’ятниця, 8 серпня 21:10

Двоє людей загинули через пожежу у приватному будинку на Рівненщині. Одна постраждала - в тяжкому стані в реанімації. Рятувальники припускають: зайнялося через куріння в ліжку 34-річного чоловіка.

Дим, що валував з вікон помешкання в селі Сварицевичах, люди помітили о п'ятій годині ранку.

Ольга Полюхович, мешканка села Сварицевичів:

- В п'ять годин вранці я встала, вийшла на подвіря з ганку, бачу, що дим з вікна пішов. Я чоловіка пішла збудила. Він побіг сюда, я побігла до сусіда.

Невдовзі до будинку 34-річного Володимира збіглися всі сусіди. Хтось носив воду, котрийсь із відчайдух крізь густий дим пробрався всередину. Усі знали, що в хаті люди.

Іван Логвін, мешканець села Сварицевичів:

- Двері були відкриті. Там огонь. Я до його. Але низом повз. Бачу, він мертвий вже. Я далі. Вона лежала біля порога. Це її щастя - повзла. Ми за її, витягли на вулицю.

Жінка, що вижила - шістдесятип'ятирічна мачуха господаря будинку Тетяна. Сам хазяїн загинув. Вчаділа і їхня п'ятдесятивосьмирічна сусідка Валентина, яка тієї злощасної ночі залишилася ночувати.

Катерина Парчук, секретар Сварицевицької сільської ради:

- Вони не родичі, вони сусіди. Проживають там… Близько рядом їх житлові будинки розташовані. Видно, вони спілкувались разом, дружили. Вели особисте підсобне господарство. Так як я мешканка села, то ми знаємо в селі, що вони періодично вживали алкогольні напої. 

Чому зайнялося - на це запитання люди лише знизують плечима. Хоча припускають, трагедія сталася через алкоголь та ще одну шкідливу звичку господаря.

Ольга Полюхович, мешканка села Сварицевичів:

- Він курящий. Я поняла, що він мимо кинув де сигарку чи може де спічка попала.

Зі здогадами сусідів погоджуються пожежники. Орієнтовною причиною загибелі двох людей рятувальники називають саме необережність хазяїна обійстя під час куріння у ліжку.

Дмитро Мельник, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Вогонь знищив ліжко і постіль, а також 3 м2 дерев'яної підлоги в одній із кімнат житлового будинку. Загорання було ліквідовано сусідами, які за допомогою підручних засобів погасили дану пожежу. На місці пожежі працювали правоохоронні органи та оперативна група Головного управління Держслужби з НС у Рівненській області.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.