Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Львівський польовий шпиталь готовий до бою

21 серпня 2014, 23:33
Дата ефіру/події: Четвер, 21 серпня 23:33

Третій польовий шпиталь готовий вирушити в зону АТО. Військові медики пройшли двотижневе бойове злагодження на Яворівському полігоні, що на Львівщині, й очікують наказу від командування. У пересувному закладі - вся потрібна медична апаратура, майже 200 лікарів, медсестер і санітарів.

Ці молоденькі медсестри вже звикли до польових умов. Віра каже - щойно отримала повістку, стало трохи лячно. Зараз залишилися рішучість і бажання допомагати.

Віра Коничук, медсестра мобільного шпиталю:

- В мене, наприклад, вчора привезли чотири друга. Які загинули. Я, наприклад, туди хочу дуже поїхати, щоб врятувати хоч когось. Не знаю, він мені буде далеким родичем, далеким другом. Ми всі брати і сестри.

Юля - старша операційна медсестра. Такі, як вона, тут особливо цінні. Трьох помічниць хірургів у шпиталі досі бракує.

Юля Мельничук, старша операційна медсестра мобільного шпиталю:

- Якщо не ми, то хто? Якщо не ми підем, то до нас прийдуть. Така моя думка. Налаштували себе на позитив, все буде добре, справимось. В нас все буде добре.

Володимир 20 років пропрацював на швидкій допомозі. Вважає, що саме такі, як він, корисні на фронті.

Володимир Сович, санітар мобільного шпиталю:

- Робота швидкої допомоги практично ідентична, це є перший край, так само, як і в армії. Якщо є госпіталь, є поранені, їх треба рятувати. Надавати екстрену невідкладну допомогу. Те, що я вмію, те я буду робити.

Шпиталь може розгорнутися впродовж доби. Тут є всі потрібні відділи: приймально-сортувальний, операційний, реанімаційний. Поряд аптека, діагностичний центр і навіть стоматологія.

Василь Остапюк, керівник реанімаційного відділу мобільного шпиталю:

- Одночасно весь блок може прийняти зразу 12 чоловік. 4 на операційні столи зразу. 4 тут і 4 в післяопераційну. Можем одразу 12 чоловік прийняти.

Ярослав керував медслужбою у трьох миротворчих місіях: у Косово, Лівані та Конґо. Каже, обладнання шпиталю поступається міжнародним зразкам. Утім, на якості надання допомоги це не позначиться.

Ярослав Било, керівник хірургічного відділу мобільного шпиталю:

- От дані намети, які ви бачите, як би морально є застарілі і не є настільки комфортними для роботи лікарів і медичного персоналу. Ми забезпечені майном медичним, яке дозволяє нам виконувати, мені як хірургу, та моїм колегам, практично всі види хірургічних втручань.

Шпиталю ще потрібні восьмеро операційних медсестер та кілька лікарів вузької спеціальності. Проте, мобільний заклад готовий вирушити в зону АТО, щойно буде такий наказ.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.