Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Справу вбивць ДАІшників під Києвом передали до суду

26 серпня 2014, 22:42
Дата ефіру/події: Вівторок, 26 серпня 22:42

Провадження про резонансне вбивство трьох інспекторів ДАІ на КПП на Київщині дійшло до суду. Підозрювані - двоє молодиків, з яких одному на мить скоєння злочину було лише 16. Прокурори заявляють про неспростовні докази, адвокати кажуть про свідчення під тиском. Втім, засідання по суті вже вдруге переносять.

Родичі вбитих ДАІвців в одному кутку, близькі підозрюваних - в іншому. Усі вони у Дніпровському суді Києва чекають на розгляд провадження по суті. Підозрюваних заводять до зали по черзі - за умисне вбивство трьох патрульних ДАІ їм загрожує довічне ув'язнення.

Олена Сказко, адвокат підсудного:

- Обставини справи - по обвинувальному висновку вбито усіх осіб, на жаль, з однієї зброї, інкримінують вбивство обом людям.

Олесь Черняк - неповнолітній. Йому загрожує пом'якшене покарання - ув'язнення на 15 років. Мати впевнена в невинуватості сина й переконана...

Валентина Черняк, мати підсудного:

- Те, що він не стріляв і нікого не вбивав. Відомо, що людина, в руках якої був автомат, вбила усіх, і це за результатами експертизи, це повністю все є, але моя дитина попала не в те місце не в той час, і потрібно, і поки отака ситуація.

Інший підсудний - 22-річний Григорій Гульвиченко. Спочатку він навіть зізнався у скоєному, але зараз його адвокат заявляє про тиск на хлопця. 

Василь Мірошниченко, адвокат підсудного:

- На нього справлявся тиск, і власне те, як він визнавав, певні сумініви породжує, на сьогодні мій підзахисний не визнає своєї вини.

Був у справі і третій фігурант, який начебто і наказав хлопцям заволодіти зброєю будь-якою ціною. Тепер він у розшуку.

Василь Мірошниченко, адвокат підсудного:

- Один із фігурантів, який проходив по справі, сховався від суда і слідства, втік, його суд звільнив під особисте зобвоязання, і обвинувачення, що й тим двом фігурантам, які під вартою, але його одного відпустили, Гораніна, і він у розшуку.

Їх розстріляли впритул. Уночі проти понеділка 2 березня під'їхали Ланосом до КПП і зрешетили авто й патрульних. Далі - забрали зброю і втекли. Майже за півроку провадження з цього гучного злочину потрапляє до суду. Але поки його не розглядають по суті. Вже вдруге не можуть знайти гідних присяжних. Рідні вбитих ДАІвців не приховують розчарування.

- Син до конця свого життя говорив, що він захищає вітчизну, а вони всі подонки...

Рівно за два тижні колегія суддів збереться знову, неупереджених присяжних спробують обрати 9 вересня.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.