Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Тернопільщині затримали вандала

3 вересня 2014, 22:20
Дата ефіру/події: Середа, 3 вересня 22:20

20-річний селянин із Тернопільщини вирішив розважитися на цвинтарі. Без жалю сплюндрував 11 могил. Пояснити свій вчинок ні правоохоронцям, ні родичам поруйнованих надгробків п'яний молодик не зміг.

- Тут один пам'ятник зруйнований - дерев'яний хрест, проходимо дальше - зруйновані. Є приблизно поламано перерахували 11 могил.

Наруга над могилами - для мешканців села Вівсі надзвичайна пригода. Населення - вісім сотень. Усе як на долоні. Що сплюндрував надгробки хтось із місцевих, люди спочатку навіть не йняли віри.

Ольга Рега, Вівсянський сільський голова:

- Десь біля 7:30 години ранку зателефонував житель села, що на кладовищі зруйновані дерев'яні хрести. Я прийшла подивилася, зателефонувала нашому дільничному. Перший раз в нас таке, і не можемо навіть знати, хто то міг таке зробити.

Правоохоронці пішли по хатах. Невдовзі виявили свідків, які ввечері поблизу цвинтаря бачили п'яного молодика. Безробітний, раніше вже засуджений 20-річний юнак.

Ігор Волос, дільничний Козівського РВ міліції:

- По приїзду за місцем його проживання він був затриманий, також одразу ж зізнався в скоєному. На запитання, що б він міг пояснити свої дії, він розповів про те, що був в нетверезому стані і контролювати свої дії не міг.

Утім, хлопець досить чітко описав своє вечірнє рандеву. Хильнув у крамниці, йшов додому. Дорогою нудьгував. Сум розвіяв за допомоги палиці: нею взявся випробовувати на цвинтарі плити і хрести.

Затриманий:

- Мені щось в голову нахлинуло, я пішов собі, взяв якусь лату, там стояла біля церкви, і почав ламати ті хрести. Я не соображав, що робив в той час.

Повідомлення про тимчасове затьмарення розуму на оперативників враження не справило. Проти молодика розпочали кримінальне провадження. Покарають вандала штрафом чи трирічним ув'язненням - вирішуватиме суд. Та селяни вердикту не чекають і вже самотужки лагодять хрести.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.