Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці затримали "хазяйку" жебраків

3 вересня 2014, 22:29
Дата ефіру/події: Середа, 3 вересня 22:29

200-300 гривень за добу - такий заробіток жебрака у столиці. Втім, зазвичай працюють прохачі не на себе, а на своїх рабовласників. Одну засновницю такого бізнесу затримали у Святошинському районі Києва.

З отакою табличкою цей чоловік щодня стояв у підземних переходах і на зупинках транспорту. Мешкав у занедбаній хатині разом з іншими жебраками. Милостиню, яку щодня йому давали перехожі, забирали хазяї. Такий бізнес налагодила уродженка Одеської області ромської національності зі своєю донькою.

- Що ви станом на даний час робите в місті Києві?

- Заробляю гроші.

- Яким чином?

- Просю.

- В переході просите?

- Да.

- А гроші як використовуєте?

- Віддаю хозяйке.

Банда експлуатувала водночас п'ятьох-сімох прохачів. Щоденний заробіток одного жебрака становив 200-300 гривень. Старцювали здебільшого інваліди та малозабезпечені. Своїх жертв торгівці людьми привозили до Києва, обіцяючи роботу. Натомість нещасні потрапляли в рабство.

- А ви пенсіонер? Пенсію отримуєте?

- Ну не успів, тому що вона в мене взяла карточку пенсіонну.

Організаторку злочинного бізнесу затримали. Відповідатиме вона за статтею "торгівля людьми". А це ув'язнення на термін від 8 до 15 років.

Костянтин Грицишен, керівник відділу Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Вказана громадянка підшуковувала потерпілих в інших областях України, привозила до міста Києва, забирала у них документи, у зв'язку з чим вони не могли поїхати додому, та використовувала їх для заняття жебрацтвом. А кошти привласнювала собі та використовувала на власні потреби.

Тож усім, хто хоче допомогти нужденним біля станцій метрополітену чи в підземних переходах, слід пам'ятати: нічого з вашої милостині самому жебракові не дістанеться. Віддаючи кревні, ви можливо фінансуєте торгівців, котрі наживаються на людському милосерді.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.