Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Кировоградщині засудили прокурора-вбивцю

10 вересня 2014, 00:03
Дата ефіру/події: Середа, 10 вересня 00:03

На лаві підсудних - прокурор! Службовець у стані алкогольного сп'яніння збив на смерть 17-річного хлопця й утік з місця ДТП. Резонансна аварія, що сталася торік у жовтні, поставила на вуха всю Кіровоградщину. Утім, прокурор своєї вини не визнає, мовляв, старшокласник сам кинувся під колеса машини.

Минув майже рік, як родина Богатирьових поховала 17-річного Сашка. Його не стало вночі проти 12 жовтня 2013 року. Збили старшокласника неподалік цього перехрестя. Хлопець помер одразу. Водій, що скоїв ДТП, втік. Навіть не помітив, що загубив тут номерного знака. Слідчі з'ясували - смертельний наїзд скоїв Анатолій Душинський - прокурор Кіровоградської прокуратури. Його машину - Міцубіші Паджеро з ум'ятинами - міліціянти знайшли в гаражі. Господаря затримали. Медичний огляд показав у його крові півтора проміле алкоголю. 

Іван Прибора, керівник відділу прокуратури Кіровоградської області:

- Взагалі заборонено водіям керувати авто, перебуваючі в стані алкосп'яніння, навіть з 0,1 проміле - це вже порушення правил ДР.

Утім, вину колишнього прокурора намагаються довести вже більше півроку. Слова свідків, купу експертиз - все це ставить під сумнів захист обвинуваченого. На черговому засіданні виник справжній скандал. Адвокат підсудного заявив - не довіряє висновкам судмедексперта, який написав про смерть хлопця. Мовляв, травми перебільшені.

Олексій Пільгуй, адвокат підсудного:

- Ми досліджували всі документи, які надані прокурором, у нас немає травматичної ампутації голені, як я розумію.

Родичів заява шокувала.

- Так давай его достанем с могилы? У него нога оторваная вообще была! Как вы можете вообще так гооврить! Ты убил пацана 17-ти летнего, еще тут фраером сидишь!

Тетяна, родичка загиблого:

- Я лично поднимала этого ребенка, ребенок рассыпался, это были переломы, из головы текла кровь, в голове была вата, полголовы не было, ноги чувствовалось, что отпадают, по частях разваливался.

Захист не вгамовується. Зробили свою технічну експертизу. Фахівець дав вигідний для підсудного висновок.

Олексій Пільгуй, адвокат підсудного:

- Водій авто Міцубіші Паджеро Спорт навіть при русі з допустимою швидкістю в нас пункті не більше, не мав у своєму розпорядженні тих можливість зупинити керований їм авто до лінії руху пішохода.

Утім, висновки експертизи захисту суд до матеріалів справи не долучив. Так як зробили її без дозволу. До того ж, попередні дослідження акредитованих експертів вказують на вину Анатолія Душинського. Сам він не погоджується.

Анатолій Душинський, підсудний:

- Винним у скоєнні даного правопорушення я себе не вважаю, оскільки дані прокуратурою були сфальсифіковані, перед виходом на проїжджу частину, коли пішохід переходить в невстановленому місці, повинен впевнитись у відсутності небезпеки для свого руху, в даному випадку пішохід мене бачив, оскільки я їхав з ближнім світлом фар.

Мовляв, тверезий був при кермі. Заперечує свідчення про те, що перед аварією в нічному клубі вживав алкоголь. Притакує й подружка, з якою тієї ночі службовець відпочивав. Сама ж, зізналася - спиртне вживала.

Діана Антипова, подруга підсудного:

- Водка, сок и фруктовая нарезка. Он не мог употреблять спиртные напои, потому что ему только прооперировали горло, как можно совмещать с антибиотиками?

А випив він вже вдома, після аварії, аби… зняти стрес. Утім, обвинувачення дістає беззаперечного козиря. 363-ри відеофайли з камер спостереження нічного клубу, де тієї ночі відпочивав прокурор Душинський з компанією.

- За столиком ви сидите і розливаєте горілку! 

- Я не бачу, шо то я, з чого ви взяли, шо то я?

- Прошу звернути увагу, 18-та секунда - бачте, випиває.

Прокурор вважає це відео, в сукупності з іншими свідченнями й експертизами, вагомим доказом вини Анатолія Душинського, вже колишнього службовця. Просить суд покарати його 8-ма роками позбавлення волі. Захист же - виправдати. Сторони сказали останнє слово. Суддя виніс вирок - сім років позбавлення волі, з відшкодуванням моральної шкоди - 150 тисяч - постраждалій стороні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Я лично был на месте ДТП и видел всю эту картину. Это было ужасно! Я был уверен что ему дадут лет 15.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.