Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українки плетуть маскувальні сітки для вояків

12 вересня 2014, 17:50
Дата ефіру/події: П’ятниця, 12 вересня 17:50

Маленькі клаптики тканини творять дива маскування. Спеціальні сітки для бійців АТО виготовляють українські жінки і навіть діти в Харкові, Дніпропетровську, Маріуполі й у Києві. Матеріалу, кажуть дівчата, вдосталь. А ось від працьовитих рук не відмовляться. Долучайтесь і ви.

У цьому невеликому дворі на вулиці Петра Сагайдачного в Києві вже кілька тижнів кипить робота. Жінки виготовляють маскувальну сітку для українських вояків. Спочатку, каже Мар'яна, лише спробували. Та згодом зрозуміли, як потрібен такий камуфляж армійцям, і тепер не зупиняються. 

Мар'яна, волонтерка:

- Сначала была одна рамка, натянули сетку, попробовали. Тут как раз ребята из АТО пришли, они как раз нам вносили коррективы, поправляли. Собираемся каждый день, кроме воскресения. Уже у нас три рамки. Одновременно мы делаем 4-5 сеток.

Починали жінки вчотирьох, нині їх - майже тридцятеро. Це - основний кістяк, але долучаються хоча б на годинку й інші небайдужі студентки, офісні працівниці, домогосподині. Приходять навіть молоді матусі з немовлятами. Сьогодні наймолодша помічниця - чотирирічна Ліда. Старається на рівні з дорослими. Дівчинка з усіх сил рве неслухняну тканину на клаптики і усвідомлює, для чого це потрібно. 

Ліда:

- А ты знаешь, куда это сеточка потом пойдет?

- Да.

- Куда?

- Щоб солдатам ховатися!

Сітку вже навіть замовляють. Бійці приходять у Каптерку щось купити, бачать масковання й забирають просто з рамки. Віддають його безкоштовно. Волонтерів шукають через соціальні мережі. Ірина лише вчора побачила оголошення, а сьогодні вже працює пліч-о-пліч з усіма. Каже: нині у відпустці, утім має намір допомогати й після виходу на роботу.

Ірина, дизайнер:

- Прочитала, что нужны лоскуты для армии, да, для сеток. Сели, нарвали, что могли. И пришла сюда, увидела, что здесь же это и вяжут, села вязать.

Дівчата розповідають, що люди несуть тканину, ріжуть власні штани й спідниці, тож клаптиків удосталь. Проте, від додаткових рук активістки не відмовляються. Поки що працюють проста неба. Сподіваються на добру погоду. А в разі дощу - мріють про будь-який прихисток: намет чи тент.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Скажите, адрес. Я хочу к вам прийти помогать плести
Наталья 27.05.2016, 09:19 ответить
Це "безголів'я" ще й тупе
я в шоке! зомбирование полное! какие сетки? моя Мама взрослая женщина интелектуальная так прозомбированна что также ЕЖЕДНЕВНО до 22.00 плетет эти сетки! мне стыдно и позорно за то что я по пасспорту украинка! мне стыдно что мама получила деньги 300 грн за недельную подготовку к голосованию выборам и все эти 300 грн что ей дали она положила в коробочку для АТО! как так прозомбировали всю украину? на майдане Мама также там стояла и жила питалась тат едойтеперь у нее опухоли по ногам пошли уже большие как орех. маме нужно к врачу после этого майдана но она все ходит и ходит на это плетение сеток и просто тратит часы дни ! не понимаю! у каждого свое и я не осуждаю. но знаю что все прозомбированы
Молодец твоя мама,а ты дура зазомбированная+еще и безграммотная.Україна переможе!!!
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.