Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Поранений 19-річний розвідник потребує допомоги

16 вересня 2014, 00:31
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 вересня 00:31

Сповнений надії повернутися до товаришів на фронті розвідник батальйону 95-ї аеромобільної бригади. Утім, нині 19-річний хлопець прикутий до ліжка. У травні в бою під Слов'янськом він дістав кульове поранення у стегно. Поставити ж юнака на ноги можуть лише за великі гроші за кордоном.

Йому ледь виповнилося 19, як його - солдата строкової служби - забрали в АТО, у складі першого батальйону 95-ї аеромобільної бригади. Антон - розвідник. І юний вік не став перешкодою для виконання складних завдань. Його підрозділ з-поміж перших ще на початку травня рушив визволяти Слов'янськ від загарбників.

Антон Магльований, поранений військовик:

- Начався штурм, там був блокпост, міст забарикадований, на цих барикадах сиділи сепаратисти, почали ближче під'їжджати, відкрили вогонь, вони відкрили у відповідь, під час цього обстрілу я був на БТР першому, попало в ногу.

Роздрібнена кістка, перебиті нерви, зламаний суглоб - кульове поранення прикувало хлопця до ліжка. Відтоді було більше півдесятка операцій, Антон змінив кілька шпиталів.

Антон Магльований, поранений військовик:

- Через те, що в мене травмований нерв, частину ноги не відчуваю, частково не можу рухати.

Антонові потрібний імплантат суглоба у стегно. Реальність для української медицини в умовах великої кількості поранених примарна.

Сергій Савченко, доброчинець:

- Он крепится, у них, у десантников, такое есть, они хорохорятся, крепятся, с одной стороны, но это очень серьезное ранение и требует очень кропотливого лечения и очень затратного.

Надію хлопцеві дарують доброчинці з Сум. Вони почали збір коштів для того, щоб молодого розвідника на ноги поставити в Ізраїлі. Та операція недешева.

- Операция стоит порядка 150 тысяч евро, взялись умы медицинское Израиля, там военная медицина сильнее, потому что Израиль в войне каждый день.

Сам доброчинний фонд виник після особистої трагедії майбутнього співзасновника - Сергія Савченка. В бою за Лисичанський нафтопереробний завод загинув його син - командир розвідзагону 95-ї аеромобільної бригади - Максим. Він був командиром Антона, якому нині збирають кошти.

Сергій Савченко, доброчинець:

- Бой был очень серьёзный, с этого боя первый батальон вышел - 6 человек вместе с Максимом 200-х, погибших, и ни одного человека не осталось не 300-х - все были ранены, разные степени ранения.

Родичі й друзі загиблого майже водночас почали збирати кошти для потреб бійців АТО.

Олександр Завора, мешканець м. Сум:

- Накопилась сумма, хотели передать в АТО на медпрепараты, но созвонились с ребятами в АТО, они сказали, что нами занимаются харьковские волонтеры. Говорят - помогите лучше малому, он первый был, кто из этой бригады попал с таким тяжелым ранением.

Спільними зусиллями сум'янам - простим мешканцям, бізнесменам і представникам місцевої влади - вдалося зібрати майже 110 тисяч єврів. Долучитися до акції пропонують усім небайдужим українцям. Щоб доправити Антона на лікування в Ізраїль, не вистачає небагато, утім від кожної гривні залежить повноцінне життя юного захисника вітчизни, який навіть прикутий до ліжка хоче знову на передову.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.