Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Телефонна афера на Житомирщині

24 вересня 2014, 21:37
Дата ефіру/події: Середа, 24 вересня 21:37

Увага, телефонні шахраї! На Житомирщині двоє приятелів, один з яких сидить у тюрмі, видурювали в довірливих людей гроші за порятунок рідних. Схема - не нова.

Шістдесятидворічна житомирка Ніна Станіславівна вдома була сама, коли їй зателефонував невідомий. Чоловік назвав жінку на ім'я та по-батькові й повідомив, що її син збив людину, яка від травм може померти.

Ніна Станіславівна, постраждала:

- Я була, звичайно, в шоці, кажу: А де мій син? - Ми зараз дамо йому трубочку. Дали трубочку йому, ну, голос, звичайно, не був схожий на мого сина. Но я думала, що він в такому шоковому стані, і тому його голос трошки змінений, він каже: Мама, так, це все правда. І якщо можеш, чимось допоможи.

Потім телефона взяв інший чоловік і повідомив матір: порятунок сина коштуватиме 500 доларів. Жінка швидко зібрала всі свої заощадження і навіть не подумала подзвонити дитині, щоб все з'ясувати. Її зустріли поблизУ ДАІ.

Ніна Станіславівна, постраждала:

- Проводить мене до самого ГАІ, но тільки не проводить до дверей, а от там є той проміжок, відстань, спиняється і каже: Ви йдіть, він зараз вас чекає. Я захожу в приміщення, черговому кажу, що я до Сергія Анатолійовича, він каже: У нас немає такого співробітника. Я кажу: Ну як? Мені назначили приїхати. Він каже: Хто? І я зразу зрозуміла, що мене… просто, зі мною так поступили.

Таких телефонних афер на Житомирщині за останній рік зафіксовано кілька десятків, кажуть правоохоронці. І ось нарешті міліціянтам вдалося натрапити на слід шахраїв.

Володимир Остапчук, керівник Житомирського МВ міліції:

- Один із осіб перебуває, на даний час відбуває покарання. А один являється жителем міста Житомира, який об'їжджав громадян міста Житомира і забирав у них певні суми коштів. На даний час він затриманий, зізнався у скоєнні понад 20 злочинів. Злочин підтверджується зібраними по справі і показами, і впізнаннями, і вилучені мобільні телефони, мобільні картки, з яких вони телефонували і зверталися до громадян.

Правоохоронці ж укотре просять людей пильнувати й не поспішати виконувати умови телефонних аферистів. Закликають одразу звертатися до міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.