Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У зйомках першого сезону "Демони Да Вінчі" брало участь 16 замків! Факти

25 вересня 2014, 12:20
Дата ефіру/події: Четвер, 25 вересня 12:20

Для зйомок кількох сцен у кукурудзяному полі продюсери серіалу спеціально посадили 4,5 гектара кукурудзи. Знімальна група жартувала, що на підтримку серіалу будуть запускати виробництво кукурудзяних пластівців "Демони Да Вінчі".

Всі декорації до зйомок створювалися таким чином, щоб вони були мобільними і могли використовуватися для інших локацій і проектів. Колони були на коліщатках, підлогу в замках друкували, з декількох кімнат робили до 10 варіацій. Ванну, наприклад, використовували для зйомок самої ванної, сцен з підводним човном і міською каналізацією.

Якщо уважно подивитися на "крила" Да Вінчі, які висять у нього в майстерні, можна побачити, що у них форма символу Бетмена. Творці фільму таким чином віддали шану Девіду Гойеру, творцеві Бетмена, який написав перший блок сценаріїв до епізодів 1 сезону.

Студію для зйомок серіалу відтворили на території колишнього заводу з виробництва машин. У будівлі не було електрики, не було води, дах протікав. Продюсери практично створили нову інфраструктуру, щоб зробити будівлю життєздатною. Розташували 4 підстанції електричні на 6 кіловат - це більше, ніж використовував завод, коли працював.

У зйомках відтворювали реальні винаходи Да Вінчі за його малюнками.

В автобіографічних записках Да Вінчі відсутній період 1482-1486 років. Продюсери скористалися цією прогалиною в історії і створили свою версію того, що відбувалося, яка насправді нічим не підкріплена фактично.

На головну роль дуже довго не могли підібрати актора. Коли Том Райлі постав перед творчою групою, його ніхто особисто не знав. Проте практично відразу було прийнято рішення, що головна роль дістанеться саме йому.

Серіал планували знімати в Канаді, Болгарії та Празі. Але в підсумку левова частка зйомок проходила в Англії, де вдалося знайти велику кількість підходящих замків, оскільки відтворити необхідний "архітектурний" обсяг у студії було неможливо.

У зйомках першого сезону брало участь 16 замків.

Однією з найскладніших сцен для зйомок був сюжет з кошиком, де лежав Да Вінчі-немовля. У сцені були задіяні птахи, що дуже ускладнювало процес. Щоб вирішити проблему, сценаристи створили сторі-борд - намалювали, як повинен виглядати кожен кадр сцени в підсумку. І потім знімали кожен кадр окремо.

Для зйомок сцен, де Да Вінчі препарує труп, Том Райлі спеціально тренувався акуратно знімати шкіру і розрізати груди одним рухом ножа. "Трупи" представляли собою дуже дорогі і вручну детально зроблені муляжі, "препарувати" які актор міг в кадрі тільки одного разу. За визнанням самого актора - це була одна з найбільших складнощів у зйомках першого сезону.

400 000 доларів коштувало відтворити на комп'ютері вулиці і пейзажі Риму та Флоренції 15 століття.

Том Райлі взагалі не вміє малювати. Він спеціально займався з художником, щоб навчитися харизматично тримати руку, яка ось-ось накидає геніальний малюнок.

Ніко (Ніколло Макіавеллі), який заявлений в серіалі, як молодий асистент Да Вінчі, насправді був його другом. Вони познайомилися, коли разом працювали над форсує річки конструкціями.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
В замках снимали
Володя 13.09.2016, 15:18 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.