Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Маленька Каролінка потребує допомоги

3 жовтня 2014, 20:41
Дата ефіру/події: П’ятниця, 3 жовтня 20:41

Ходити, самостійно їсти - мати шанс на повноцінне життя. За це батьки маленької Кароліни в Тернополі борються вже понад три роки. Завдяки небайдужим людям родині вдалося зібрати кошти на складні операції в Китаї. І вже є перші підбадьорливі результати. Щоб їх закріпити - дитині потрібно пройти тривалу реабілітацію. Подружжя таких грошей не має, тож знову звертається по допомогу.

Яскравий осінній день. Подружжя Богданових везе свою донечку на прогулянку. Та на забавки й ігри Каролінка майже не реагує. Це - наслідок тяжкої хвороби, про яку батьки спочатку навіть не здогадувалися. З пологового будинку тато й мама їхали щасливими.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Лікарі нам зразу не сказали, що в дитини є якісь проблеми, і виписали нас з роддому з діагнозом, що вона здорова. Перших 3 місяці в лікарні в карточці писали, що вона здорова.

В Ірини були складні пологи. Зробили кесарів розтин. За кілька місяців жінка й чоловік помітили: дитина не реагує на іграшки, не намагається сидіти. Візит до лікаря батьків приголомшив - мікроцефалія. У дівчинки вражений мозок.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Нам не хотілося у цей діагноз, звичайно, вірити. Ми довго перечитували все в Інтернеті і плакали. Тому що, звичайно, ніхто не хоче в таке вірити.

Дорогі піґулки, реабілітаційні вправи. Так родина боролася з хворобою три роки. Усе власним коштом. І нарешті надія. Дізналися про диво-клініку в Китаї.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Недавно ми дізналися про клініку в Китаї, яка робить стволові клітини таким діткам і вроді є хороші результати, що воно допомога.

Подружжя звернулося з екранів телевізорів до всіх небайдужих. Зібрали потрібні 40 тисяч доларів. 13-годинні тяжкі перельоти, три надскладні операції, місяць під крапельницями. Кілька днів тому родина повернулася до Тернополя. І вже помітили поліпшення. Каролінка стала уважнішою й нині вчиться з матусею ходити. Але це лише початок складного шляху. Попереду - складна реабілітація. По 4 курси на рік. Кожен - 15 тисяч гривень. Окрім того, вправи в басейні, лікувальні прогулянки на конях і купання з дельфінами. Таких грошей сім'я не має. Тож знову благає людей допомогти.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Зараз прошу, щоб усі ці зусилля дитини, її страдання були не марними, щоб її підняти на ніжки, щоб дати їй шанс, щоб вона ходила, щоб вона сіла, бо є у нас на це перспектива.

Родина сподівається, з Божою та людською допомогою, вже наступної осені Каролінка збере свого першого яскравого букета з листя й усміхатиметься теплому сонцю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.