Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Влада на Одещині кинула напризволяще переселенців-інвалідів

9 жовтня 2014, 13:10
Дата ефіру/події: Четвер, 9 жовтня 13:10

На Одещині мерзнуть інваліди-переселенці. У корпусах санаторію, не пристосованих для мешкання холодної пори, понад сотня недужих. Половина з них - діти. І це далеко не всі проблеми хворих біженців.

Пані Оксана - інвалід з дитинства зі стовідсотковою втратою зору. Лише тиждень тому вона поховала матір, що пересувалася візком. Каже: в неньки стався серцевий напад. Спочатку довго чекали на швидку, потім - поки волонтери знайдуть ліки.

Оксана, переселенка з м. Луганська:

- Но препараты нам привезли только через пять дней. И на второй день после этого мама умерла.

Тепер у самої Оксани розвинулася гостра стенокардія. Проте ліків знову немає. Місцеві чиновники попередили: про переселенців дбатимуть лише добровольці. Потурбуватися про самих себе можливості немає: інвалідної пенсії просто не платять.

Оксана, переселенка з м. Луганська:

- То, что мы находимся тут с июля месяца - никто выплачивать не будет. Только текущие. И то, мы написали заявление в сентябре, а выплаты будут только в октябре.

У такій ситуації 260 переселенців - мешканців санаторію Сперанса, що на курорті Сергіївці. З них - понад сто інвалідів, серед яких багато дітей. До браку ліків додався ще й холод. Корпуси кам'яні, ще й без опалення. Від пронизливого вітру з лиману захищаються, як можуть.

Ганна, переселенка з м. Луганська:

- С сыном утепляла, ему 4 годика. Ватой из матраса порванного утепляли окна. Очень сильно тянет. Эта сторона очень холодная.

Пані Тетяна замість вати використовує давній перевірений засіб.

- Ленты там есть, но они ж не держаться. А это ж держится на века. Утепляться приходится, а что делать.

Директор санаторію каже: пообіцяв людям до 15-го жовтня електричне опалення. Проклали нову мережу, купили конвектори, тепер поступово їх встановлюють. Навіть великого генератора на випадок вимкнення світла придбали. Проте все це - наборг або власним коштом. Так само, як і харчування. Від держави не отримали копійки.

Валерій Супруненко, директор санаторію:

- Нам поставщики доверяют и дают в долг. Деньги, ресурсы закончились. Все держится на энтузиазме нашей команды и не без помощи небезразличных людей.

Люди з острахом чекають, раптом постачальникам урветься терпець, тоді інваліди-переселенці відчують не лише холод, а й голод.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Не могу поверить, что произвол наших чиновников проявляется даже в таких сферах, как переселение и забота о беженцах Боже мой, одумайтесь! Это же живые люди! Я читала много источников со статьями со статьями о произволе властей, включая самые жесткие в прокурорской правде, и эта статья меня просто обескуражила. Не знаю, как у политиков и чиновников совесть не разорвала их тела на части! Это же просто бессердечно!
Аня 21.11.2014, 14:26 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.