Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шахраї користуються добротою та патріотизмом українців

10 жовтня 2014, 00:03
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 жовтня 00:03

Новий вид шахрайства шириться Україною. Зловмисники викладають у соцмережах світлини з буцімто пораненими вояками і просять грошей на їхнє лікування. Як не спійматися на гачка аферистів - дивіться далі.

Тарас Романець два роки тому в ДТП зламав хребта. Після аварії його знімок потрапив на шпальти газет. Саме це фото й використали нині зловмисники.

Тарас Романець, постраждалий:

- Фотографія була зроблена в той період, коли я шалено хворів, в мене була температура під 40, в мене були пролєжні на руках, я вєсь бил пєрємотаний.

Шахраї опублікували знімок Тараса разом із номером банківського рахунку в соцмережі.

Тарас Романець, постраждалий:

- Аферисти зробили так, що я являюсь Димой Муравйовим і участвовал в АТО. Серьезно ранен. І мне потрібні дуже кошти. 

Пані Наталія - мисливиця за фейками в соцмережах. Жінка каже - останнім часом такий вид шахрайства дуже поширений. Ось ця світлина, начебто вояка, одразу насторожила. Через пошукову систему знайшла оригінал. Під час детального вивчення обох знімків виявила хитрощі фотошопу.

- Голова была заменена, мутное изображение лица, видно, что это фотошоп, совершенно другого человека голова. Руку тоже как бы отрезали и сделали вид - типа перебинтовали.

Метою шахраїв є гроші. Тож людям варто бути пильними та перш ніж переказувати кошти, ретельно перевірити інформацію про хворого.

Вадим Бакай, представник Львівського медіа-центру Міністерства оборони України:

- Щоб не потрапити на гачок шахраїв, люди можуть звертатися до храмів, які збирають ці кошти. Так само можуть звертатися у військові частини, до перевірених волонтерів, які вже займаються цією роботою і люди поширено їх знають.

А ось жертвам шахраїв слід звертатися до міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.