Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Співробітники столичного транспорту знову без грошей

10 жовтня 2014, 15:35
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 жовтня 15:35

Знову без зарплати. Столичні водії, кондуктори та контролери з липня чекають грошей. Керівництво Київпастрансу винуватих знайшло в Кабміні.

У Київпастрансі знову нові-старі проблеми. Підприємство вкотре заборгувало працівникам зарплатню.

- Вчера получили по 500 гривен, за август.

- Задержка есть, но я вам точно не скажу.

- А як живете, коли затримують?

- Выживаем, потихоньку.

- Зарплату 3 дня назад давали.

- А за який місяць?

- За июль. В долги влазим, а зарплату получаем и отдаем.

Такі затримки з виплатою водіям, кондукторам та контролерам чи не щопівроку. Тож звикли. Кому терпіти не сила - звільняється. Олександр пішов два тижні тому. Працював кондуктором.

Олександр, колишній кондуктор:

- Того, що вже прижало, треба було, я сам не месний, треба було платить і за квартиру, і за кредит, дитина, жінка. Самі понімаєте.

Показувати обличчя не хоче, бо боїться помсти. На підприємстві працює його мама.

Олександр, колишній кондуктор:

- Бували такі, хто обращався і їх звільняли з місця роботи. Там обращалися точно не знаю куди, але казали, шо їх потім звільняли. Не по статті, а за власним бажанням - добровольно-принудітельно.

Заборгованості та розрахункових хлопцеві під час звільнення не виплатили. А винні майже 8 тисяч гривень. Кажуть, коли гроші будуть, тоді й видамо. Проте, вже нове керівництво Київпастрансу слова Олександра спростовує.

Сергій Майзель, генеральний директор КП Київпастранс:

- Ми протягом трьох днів виплачуємо їм заробітну плату, хто звільняється. Виплачуємо борги і остаточну вартість по розрахунках ми їм виплачуємо.

Хоча припускає, могло статися непорозуміння. В такому разі особисто запрошує на розмову.

Сергій Майзель, генеральний директор КП Київпастранс:

- У мене є прийомні дні, зразу до мене йти в приймальну, і ми будемо одразу тушити цей пожар на місці, за декілька хвилин питання буде вирішено.

Що працівникам заборгували, підтверджує, але, мовляв, через пільговиків, котрі становлять 70 відсотків пасажирів. А якщо точніше - держава не компенсує дармового проїзду. Держбюджет заборгував Київпастрансу вже 270 мільйонів гривень.

- Якщо б нам віддали ті, що ми заробили, перевозячи пасажира, держава передала, то ми б не тільки розрахувалися з боргами, а ми б ще й, звичайно, оновили рухомий склад.

Але працівникам від цього не легше. Жити ж на щось потрібно. Юристи традиційно в таких випадках радять звертатися до суду.

Любомир Дроздовський, юрист:

- Такі позови розглядаються в пришвидшеному порядку і в принципі практика судів завжди залишається на стороні працівників.

Проте більшість працівників столичного комунального транспорту терпить. Знайти іншу роботу нині непросто. А на звичному місці, бодай із затримкою, але виплачують.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.