Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дніпропетровщині жорстоке вбивство ветерана кваліфікували як "легкі тілесні пошкодження"

5 листопада 2014, 20:52
Дата ефіру/події: Середа, 5 листопада 20:52

Мафія при погонах. Так працівників П'ятихатської міліції, що на Дніпропетровщині, називають місцеві мешканці. Терпець людям урвався після зухвалого вбивства почесного громадянина міста - 92-річного ветерана, генерала у відставці, заслуженого вчителя України - Павла Верболоза. Невідомі вибили бідолашному око, катували, забрали гроші та нагороди. Натомість, правоохоронці запевняють: дідусь помер через хворе серце.

Проблеми в 92-річного ветерана та його сина, який через цукровий діабет утратив ногу і прикутий до інвалідного візка, почалися кілька років тому. Коли поблизу з їхніми будинками виникло наркокубло. Чоловіки вирішили боротися з таким сусідством. Відтоді місцеві кримінальники почали мстити.

Любов Єрмакова, сусідка вбитого:

- Його вже не раз і били, і обкрадали, що тільки не робили. Ту притон на притоні. Наркотики на наркотику.

Та жодної справи, в якій постраждалим фігурував поважний пенсіонер, почесний громадянин міста, ветеран - так і не розкрили. Син вбитого певен -  п'ятихатська наркомафія та місцева міліція - партнери.

Анатолій Верболоз, син вбитого:

- В народе их просто мусорами называют. Потому что они взятки берут, вымогают. Содержат свои, крышуют свои наркопритоны.

Любов Єрмакова, сусідка вбитого:

- Такого беспредєла ніде немає, як тут. А що робить? А що робить. Люди пишуть і в Дніпро, і вєздє, а воно приходить назад на мєсто і все тут закривається.

За останній місяць життя дідусь щонайменше тричі викликав міліцію. Та реальної допомоги від правоохоронців не дочекався.

Дмитро Москаленко, друг вбитого:

- Він повідомляв не раз, Павло Іванович, міліцію, що його турбують, що цей напад готується фактично. Я, каже, вдень відпочиваю, а вночі не сплю. Тому що приходять, починають бушувати, добиваться. Звоню в міліцію, а міліція приїздить тоді, коли вони втечуть.

Останній напад невідомих став для на ветерана фатальним.

- Проникли через окно, выбили дверь и пытали его.

Дмитро Москаленко, друг вбитого:

- Це такий бандитизм, йому оцінки немає. Страшно подумать - не тільки гроші забрали, нагороди навіть і ті позривали.

З проламаною головою, вибитим оком, у стані коми дідуся забрали до реанімації. Та травми були дуже тяжкі. За кілька день пенсіонер помер.

Василь Корнієнко, друг вбитого:

- Человек уцелел на фронте, но погиб здесь, на родной земле, на родной Пятихатской земле от бандитов.

Анатолій Малоок, голова профспілки працівників освіти та науки П'ятихатського району:

- Він і думав прожити до ста років, але її обірвала жорстока рука наркоманів, яких тут разплодилось. Яких ніхто не притягає до відповідальності, яких кришує зрозуміло хто.

Втім, у міліції журналістів Свідка приголомшують: ніякого вбивства не було, дідусь помер своєю смертю.

Андрій Головинський, т.в.о. керівника П'ятихатського РВ міліції:

- Он ранее болел - ишемическая болезнь сердца. Вопрос в том, что данные раны, которые ему были причинены, они не являются смертельными. Вот поэтому квалифицированная статья - получение лёгких телесных повреждений.

Василь Корнієнко, друг вбитого:

- Вот видно, что он сейчас в гробу лежит, о том, что человек избит, глаз выбит, убит бандитами, а в медицинском заключении стоит - умер от сердечной недостаточности. Какую сердечную достаточность нужно иметь тем, которые это писали. Как оценить работу правоохранительных органов, медицинского заключения. Видимо, это совместная спланированная акция. С тем, чтобы не заводить уголовное дело, с тем, чтобы спустить всё на тормоза.

Тож громадськість міста і син загиблого сподіваються лише на розголос гучної справи у ЗМІ. І що завдяки цьому вбивць 92-річного ветерана, заслуженого вчителя України - Павла Верболоза - знайдуть, а корумпованих міліціянтів притягнуть до відповідальності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.